Αυστηρά μέτρα στους δρόμους – Το σχέδιο της Αστυνομίας

Αυστηρά μέτρα στους δρόμους - Το σχέδιο της Αστυνομίας

Οι πιο κρίσιμες μέρες του κυβερνητικού σχεδιασμού.

Αυστηροί είναι οι έλεγχοι από το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής για εντοπισμό τυχόν παραβατών της καραντίνας στους δρόμους.

Εδώ και μέρες η Αστυνομία έχει εκπονήσει σχέδιο για τις μέρες του Πάσχα. Μην ξεχνάμε ότι όπως διαμηνύσει σε όλους τους τόνους τόσο ο Σωτήρης Τσιόδρας όσο και ο Νίκος Χαρδαλιάς η πειθαρχία των πολιτών θα κρίνει και τυχόν χαλάρωση των μέτρων.

Όπως αναφέρει το newsit.gr έχει δοθεί εντολή σε όλους τους αστυνομικούς που διενεργού ελέγχους να μην δείξουν καμία επιείκεια σε παραβάτες. Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι έχει δοθεί εντολή για αυστηρή επιτήρηση στις εκκλησίες εν όψει του Επιταφίου αλλά και της Ανάστασης.

Παράλληλα συζητήθηκε το θέμα των μετακινήσεων εντός του αστικού ιστού, κυρίως με τον κωδικό Β4, που αφορά τη μετάβαση σε άνθρωπο που έχει ανάγκη βοηθείας. Σύμφωνα με το newsit.gr και σε αυτή την περίπτωση έχει δοθεί εντολή για καμία επιείκεια.

Θυμίζουμε ότι σε αυτή την περίπτωση πρέπει να υπάρχουν δικαιολογητικά όπως διεύθυνση προορισμού, στοιχεία του ανθρώπου που χρήζει βοήθειας, αποδεικτικό του προβλήματος, ώρα επιστροφής αλλά και να μην επεμβαίνουν στο όχημα πάνω από δύο άτομα. Για την παραβίαση αυτού του περιορισμού το πρόστιμο από το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου μέχρι τα μεσάνυχτα της Δευτέρας είναι 300 ευρώ για τον οδηγό και 150 για τον συνοδηγό και αφαίρεση πινακίδων για 60 ημέρες.

Σύμφωνα με το newsit.gr έχουν ενταθεί από χθες οι περιπολίες στις αγορές για αποφυγή συνωστισμού. Ακόμη εκτός από τα διόδια όπου υπάρχουν διαρκείς έλεγχοι, θα υπάρχουν μπλόκα σε όλους τους δρόμους που οδηγούν εκτός αστικού ιστού, τόσο στην Αττική όσο και στη Θεσσαλονίκη και τις άλλες άλλες μεγάλες πόλεις. Ακόμη έχει αυξηθεί η παρουσία αστυνομικών σε σταθμούς λεωφορείων, τρένων και αεροδρομίων και τέλος υπάρχει και αυστηρή επιτήρηση των ναών.

Ειδικότερα για για την Κυριακή του Πάσχα υπάρχει πρόβλεψη για επιτήρηση πάρκων και άλλων περιοχών που συνήθως καταφεύγουν οι κάτοικοι των πόλεων για βόλτες, όπως είναι στην Αττική το Ζάππειο, το Πεδίο του Άρεως, ο λόφος του Φιλοπάππου, το Τατόι κ.λπ. Γι’ αυτό το κομμάτι θα χρησιμοποιηθούν drones αλλά και ελικόπτερα της ελληνικής αστυνομίας που θα εντοπίζουν τυχόν παραβάτες.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.