Έτσι θα ανοίξουν τα καταστήματα μετά την άρση των μέτρων

Έτσι θα ανοίξουν τα καταστήματα μετά την άρση των μέτρων

Με ποιο χρονοδιάγραμμα θα ανοίξουν.

Όλο και πιο έντονη γίνεται η συζήτηση για την άρση των μέτρων που έχουν επιβληθεί λόγω κορωνοϊού.

Όπως έχει τονίσει πολλές φορές ο Σωτήρης Τσιόδρας η διαδικασία θα είναι αργή και δεν μπορεί να γίνει από τη μία στιγμή στην άλλη. Είναι πάντως δεδομένο ότι η κυβέρνηση, πάντα σε συνεννόηση με τους ειδικούς επεξεργάζεται την σχετική διαδικασία.

Άλλωστε η Ελλάδα τα έχει καταφέρει πολύ καλά όσον αφορά την εξάπλωση της πανδημίας. Μέρος του κυβερνητικού σχεδίου για την άρση των μέτρων αποκάλυψε ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ο υπουργός Ανάπτυξης μίλησε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 και μεταξύ άλλων σημείωσε ότι τα καταστήματα θα ανοίξουν με την αντίστροφη πορεία που έκλεισαν όταν τελικά η κυβέρνηση αποσύρει τα μέσα.

Επεσήμανε μάλιστα ότι σύμφωνα με το καλό σενάριο μέσα στον Μάιο η κυβέρνηση θα ανακοινώσει άρση των περιορισμών. Επιβεβαίωσε με τον τρόπο αυτό ότι το κυβερνητικό επιτελείο έχει θέσει επί τάπητος το συγκεκριμένο ζήτημα. Όπως τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης δε θα πρέπει να υπάρξει όμως καμία χαλάρωση αφού όπως σημείωσε χαρακτηριστικά «Είμαστε στο 87΄ και παίρνουμε την πρόκριση, ας μη φάμε γκολ στο 90΄» παρομοιάζοντας τη μάχη αυτή με ποδοσφαιρικό αγώνα.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε πάντως ότι η ζωή μας δε θα είναι ίδια με πριν όχι τουλάχιστον πριν βγει στην αγορά το εμβόλιο. Αναφέρθηκε και στις δυσοίωνες προβλέψεις του ΔΝΤ επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση θα εργαστεί σκληρά ώστε να διαψεύσει τις όποιες απαισιόδοξες προβλέψεις, όπως αυτή του ΔΝΤ και είναι πεπεισμένος ότι θα τα καταφέρουμε, όπως ακριβώς διαψεύσαμε και τις αρνητικές προβλέψεις για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.