Οι μέρες ορόσημο για την άρση των μέτρων

Οι μέρες ορόσημο για την άρση των μέτρων

Ποιες οι προϋποθέσεις για να αρθούν τα μέτρα.

Στην πιο κρίσιμη φάση μπαίνει το κυβερνητικό σχέδιο για την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Εδώ και περίπου έναν μήνα η χώρα είναι σε καραντίνα ενώ από τις 23 Μαρτίου ισχύσει ο περιορισμό στην κυκλοφορία. Τις τελευταίες μέρες φουντώνει η κουβέντα για άρση των περιορισμών, αφού η Ελλάδα τα έχει καταφέρει πολύ καλά στην διαχείριση της κατάστασης.

Αυτό όμως θα γίνει σταδιακά αφού όπως έχει επισημάνει πολλές φορές ο Σωτήρης Τσιόδρας, άμεση άρση των μέτρων και όχι σταδιακή θα φέρει καταστροφικά αποτελέσματα. Όπως έχει ειπωθεί πολλές φορές και σε πολλούς τόνους, η περίοδος του Πάσχα που διανύουμε είναι αυτή που θα κρίνει τυχόν άρση των μέτρων το επόμενο χρονικό διάστημα.

Ο βαθμός συμμόρφωσης των πολιτών θα φέρει και τις σχετικές αποφάσεις από το κυβερνητικό επιτελείο. Όπως αναφέρει το cnngreece.gr αν όλα πάνε καλά, στις 27 Απριλίου, ημέρα λήξης των μέτρων, θα ανακοινωθεί και η σταδιακή άρσης τους.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα αυτό είναι πιθανό να γίνει από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό σε νέο διάγγελμά τους προς τους πολίτες. Όπως αναφέρει το cnngreece το σενάριο για καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των ΙΧ το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα φαίνεται να απομακρύνεται. Οι έλεγχοι στους δρόμους θα εντατικοποιηθούν προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν παραβάτες.

Το σχετικό δημοσίευμα αναφέρει ότι αν τελικά όλα πάνε καλά, τα μέτρα μπορεί να αρθούν ακόμη και από τις 4 Μαΐου. Η άρση των περιορισμών της κυκλοφορίας θα φέρουν και τα πρώτα ανοίγματα καταστημάτων προκειμένου να δοθεί η απαραίτητη επανεκκίνηση στην οικονομία.

Πρέπει να τονιστεί βέβαια ότι ακόμη και να αρθούν τα μέτρα, οι προϋποθέσεις για την υγιεινή αλλά και τις αποστάσεις, ιδιαίτερα στα καταστήματα αλλά και τα ινστιτούτα ομορφιάς και τα κομμωτήρια θα εξακολουθούν να ισχύουν.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.