Αυτό είναι το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ για το Πάσχα – Τι φοβούνται οι Αρχές

Αυτό είναι το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ για το Πάσχα - Τι φοβούνται οι Αρχές

Τι έχουν προβλέψει οι Αρχές.

Επί ποδός βρίσκεται η κυβέρνηση και η αστυνομία εν όψει Πάσχα. Οι αρμόδιοι φοβούνται ότι θα υπάρξουν πολίτες που δε θα υπακούσουν στα περιοριστικά μέτρα και θα τρέξουν σε συγγενικά τους πρόσωπα αλλά και τι εκκλησίες.

Αυτό όπως έχει τονιστεί πολλές φορές μπορεί να αποδειχτεί καταστροφικό για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα. Όπως αναφέρει το ethnos.gr το σχέδιο των Αρχών θα βασιστεί σε τρία σημεία όσον αφορά τον έλεγχο για την τήρηση των μέτρων

Αρχικά θα «σφραγιστούν» βασικές οδικές αρτηρίες που οδηγούν σε εξοχικές κατοικίες σε παραθετικές περιοχές αλλά και χωριά. Συγκεκριμένοι δρόμοι όπως η λεωφόρος Μαραθώνος αλλά και σημεία στην Αττική οδό, θα αστυνομεύονται ανά χιλιόμετρα. Κανένα όχημα δε θα διέρχεται χωρίς έλεγχο.

Συναγερμός έχει σημάνει και για τις εκκλησίες. Σύμφωνα με το ethnos.gr οι αρμόδιοι θεωρούν ότι θα υπάρχουν πολίτες που θα σπάσουν την καραντίνα και θα βρεθούν έξω από χώρους λατρείας. Γι’ αυτό έχει δοθεί εντολή για αυστηρή επιτήρηση των εκκλησιών που συγκεντρώνουν μεγάλο αριθμό πιστών. Στα συγκεκριμένα μέτρα θα συμμετέχουν η Άμεση Δράση άνδρες της ΔΙ.ΑΣ αλλά και αστυνομικοί με πολιτική.

Μεγάλος προβληματισμός επικρατεί και για την Κυριακή του Πάσχα. Οι αρμόδιοι ανησυχούν για συνωστισμό στους δρόμους από πολίτες που θα επιχειρήσουν να μετακινηθούν σε σπίτια φίλων ή συγγενών. Οι Αρχές τρέμουν ακόμη και τις συγκεντρώσεις σε ταράτσες όπου η ορατότητα μέσω του δρόμου είναι αδύνατη. Πάντως όπως αναφέρει το ethnos.gr στα μέτρα θα συμμετέχουν και drones όπου θα δίνουν εικόνα από ψηλά. Παράλληλα στις γειτονιές θα υπάρχουν περιπολικά όπου θα έχουν την επιτήρηση για αποφυγή συγκεντρώσεων σε πυλωτές ή αυλές.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.