«Σε διαλύει κυριολεκτικά»: Οι 3 συμβουλές του Πρετεντέρη μετά τη μάχη με τον κορωνοϊό

«Σε διαλύει κυριολεκτικά»: Οι 3 συμβουλές του Πρετεντέρη μετά τη μάχη με τον κορωνοϊό

Ύστερα από 26 ημέρες «μάχης» με τον ιό.

Νικητής βγήκε στη μάχη με τον κορωνοϊό ο Γιάννης Πρετεντέρης, ο οποίος 26 ημέρες μετά την εκδήλωση των πρώτων συμπτωμάτων, έχει αναρρώσει πλήρως.

Ο δημοσιογράφος σε άρθρο του στα «ΝΕΑ» περιγράφει την εμπειρία του και καλεί τους πολίτες να συμμορφωθούν με τις οδηγίες των ειδικών και να μείνουν στα σπίτια τους προκειμένου να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα.

«Πέρασα είκοσι έξι ημέρες παρέα με τον κορονοϊό, δεν το λες και λίγο. Τις πέρασα σπίτι μου, με ήπια συμπτώματα, χωρίς εξάρσεις, γράφοντας, διαβάζοντας και βλέποντας ό,τι ντοκιμαντέρ έπαιζε η τηλεόραση. Παρόλα αυτά θα ήθελα ως αδαής ασθενής και όχι ως ειδικός επιστήμονας, να σας εκμυστηρευτώ δύο-τρία πραγματάκια που έζησα και αισθάνθηκα αυτό το διάστημα. Αχρείαστα να είναι.

Πρώτον, ακόμη και με ήπια συμπτώματα (όπως στην περίπτωσή μου), ο ιός σε διαλύει κυριολεκτικά. Σε καταβάλλει απίστευτα. Θέλει οικονομία δυνάμεων και προσπάθεια για να το αντιμετωπίσεις, ηρεμία και ξεκούραση. Δεύτερον, αν κατάλαβα καλά, ο κορονοϊός δεν έχει κανόνες, ούτε δεδομένα. Κάνουμε λοιπόν υπομονή, ακούμε τους γιατρούς ευλαβικά, πηγαίνουμε μέρα με τη μέρα, προσαρμοζόμαστε σε ό,τι μας ζητούν – και κομμένες οι εξυπνάδες!

Τρίτον, είναι ίσως η χειρότερη και η πιο ακαλαίσθητη στιγμή να τσακωνόμαστε για το ‘δημόσιο’ ή το ‘ιδιωτικό’, την κυβέρνηση ή την αντιπολίτευση, το έτσι ή το αλλιώς… Δεν μπορώ να σας περιγράψω πόσο γελοίες ακούγονται αυτές οι αντιδικίες από κάποιον που έχει δύσπνοια στο κρεβάτι. Να γίνουμε λοιπόν πρώτα καλά. Να γίνουμε όλοι καλά και θα τα βρούμε όλα. Στη στιγμή τους, αλλά μόνο τότε.

Ξέρω κι αντιλαμβάνομαι ότι είναι μια δύσκολη στιγμή για όλους. Τους οικείους και φίλους, το ιατρικό προσωπικό, τους συγγενείς, τους μακρινούς και τους γείτονες, όλους τους κατοίκους της χώρας μας. Ε, λοιπόν, τώρα θέλει λίγη καλή καρδιά. Ευγένεια. Ανθρώπινη συνύπαρξη. Ενδιαφέρον. Ανοχή. Άντε και καμία τρυφεράδα. Με άλλα λόγια δεν θα πάθετε τίποτα αν σταματήσετε μερικές εβδομάδες να βρίζεστε στο Τwitter. Σε ό,τι με αφορά, σας ευχαριστώ όλες και όλους», έγραψε μεταξύ άλλων.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.