Πόσο υπάκουσαν οι Έλληνες στα μέτρα περιορισμού;

Πόσο υπάκουσαν οι Έλληνες στα μέτρα περιορισμού;

Τι δείχνουν τα στοιχεία.

Από τις 23 Μαρτίου ισχύουν μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας στην Ελλάδα.

Οι πολίτες μπορούν να βγουν από το σπίτι τους στέλνοντας SMS και για συγκεκριμένες περιστάσεις. Οι εταιρείες δημιουργίας λογισμικού έχουν δημιουργήσει διάφορες εφαρμογές που δείχνουν κατά πόσο οι πολίτες συμμορφώνονται με τα μέτρα.

Πριν λίγες μέρες ήταν η Google που έβγαλε τα στοιχεία δεδομένων και πλέον ήρθε η σειρά της Apple να πράξει κάτι παρόμοιο. Στο εργαλείο της εταιρείες υπάρχουν 63 χώρες, ανάμεσα στις οποίες είναι και η Ελλάδα.

Για τη χώρα μας τα στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχει μείωση 63% στο περπάτημα και 68% στην οδήγηση. Τα στοιχεία αφορούν την χρονική περίοδο από 13 Ιανουαρίου μέχρι και τις 13 Απριλίου.

Η μεγαλύτερη μείωση μετακινήσεων στην χώρα εμφανίστηκε στις 4 και 5 Απριλίου. Έκτοτε υπάρχει μία σταδιακή αύξηση τόσο στις πεζοπορίες όσο και στις μετακινήσεις με το αυτοκίνητο. Το εργαλείο της Apple, που ανανεώνεται σε καθημερινή βάση, καταγράφει τις μεταβολές σε τρεις κατηγορίες μετακινήσεων: με τα πόδια, με όχημα ή με δημόσια μέσα μεταφοράς. Για τα ΜΜΜ δεν υπάρχουν δεδομένα για την Ελλάδα, οπότε δεν μπορεί να υπάρχει και εικόνα για το τι έχει αλλάξει στις συνήθειες των πολιτών για τις μετακινήσεις με τα Μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.