Η φράση-κλειδί του Σωτήρη Τσιόδρα που έδειξε το μέλλον

«Είμαστε όλοι αδέρφια...»: Ο Σωτήρης Τσιόδρας έδωσε την καλύτερη απάντηση σε όλους μας

Τι ανέφερε ο λοιμωξιολόγος για την πορεία της νόσου στην Ελλάδα.

Αισιόδοξος για την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα έδειξε ο Σωτήρης Τσιόδρας. Ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος για την πανδημίας στην Ελλάδα στην καθιερωμένη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας έδειξε τα πρώτα σημάδια αισιοδοξίας για την εξέλιξη της πανδημίας.

Ο γιατρός αναφέρει στην πορεία του δείκτη R0 που είναι ο ρυθμός μεταδοτικότητας της νόσου. Όπως ανάφερε χαρακτηριστικά αυτός ο δείκτης στην Ελλάδα είναι κάτω από το ένα.

«Αυτή τη στιγμή, καταγράφεται σταδιακή μείωση των κρουσμάτων που νοσηλεύονται. Το R0 φαίνεται πως μειώνεται. Για τα κράτη το επιθυμητό αποτέλεσμα θα ήταν η χρυσή ισορροπία, καταγραφή λοιμώξεων που θα μπορούσε να διαχειριστεί το σύστημα υγείας. Το δικό μας πιέστηκε λιγότερο. Το R0 στην πατρίδα μας είναι κάτω από 1. Η νόσος φθίνει και εξαφανίζεται. Ελπίζουμε στη διατήρηση αυτών των μεγεθών αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάποια πρόβλεψη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τόνισε βέβαια για ακόμη μία φορά ότι οποιαδήποτε χαλάρωση θα φέρει το αντίθετο αποτέλεσμα. Όπως έχει επισημάνει και ο Νίκος Χαρδαλιάς, δεν πρέπει να γκρεμιστούν όσα κερδήθηκαν με κόπο όλες τις προηγούμενες μέρες. Ο Σωτήρης Τσιόδρας δήλωσε αισιόδοξος για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα και σχολίασε ότι όσο θα φθίνει τόσο θα υπάρχει η συζήτηση για τυχόν χαλάρωση των μέτρων.

Παρά όμως τηρώντας τους κανόνες υγιεινής αλλά και τις αποστάσεις.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.