Μεγάλο Σάββατο 18/4: Η μέρα που κρίνονται όλα…

Μεγάλο Σάββατο 18/4: Η μέρα που κρίνονται όλα…

Η πιο μεγάλη ώρα.

Στην πιο κρίσιμη περίοδο μπαίνει ο κυβερνητικός σχεδιασμός για τα μέτρα κόντρα στον κορωνοϊό. Όπως έχει τονίσει πολλές φορές ο Σωτήρης Τσιόδρας αλλά και ο Νίκος Χαρδαλιάς η συμπεριφορά των πολιτών κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας θα κρίνει και την πορεία των μέτρων.

Ο Πρωθυπουργός μίλησε άλλωστε για πρώτη φορά στο διάγγελμά του τη Δευτέρα για επιστροφή στην κανονικότητα, για πρώτη φορά με την επιβολή των πρώτων μέτρων. Όπως επεσήμανε όμως αυτό θέλει σύνεση και καλή συμπεριφορά εκ μέρους των πολιτών.

Η εικόνα του Σαββατοκύριακου με αρκετό κόσμο να εκμεταλλεύεται τον καλό καιρό έχει θορυβήσει το κυβερνητικό επιτελείο. Ο ήλιος και η πρώτη επίφαση άνοιξης έφερε τους πολίτες έξω από τα σπίτια, γεγονός που έχει φέρει προβληματισμό.

Σύμφωνα μμάλιστα με την πρόβλεψη του meteo.gr η θερμοκρασία το Μεγάλο Σάββατο θα φτάσει τους 26 βαθμούς. Κάτι τέτοιο είναι λογικό να χτυπά «καμπανάκι» γιατί δε θα είναι και πάλι λίγοι που θα τρέξουν στους δρόμους αγνοώντας προειδοποιήσεις.

Το Μεγάλο Σάββατο βέβαια θα κρίνει πολλά ως προς τα μέτρα. Αν οι απείθαρχοι είναι πολλοί δεν αποκλείεται ακόμη και απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων από το βράδυ της ίδιας μέρας αλλά και την Κυριακή του Πάσχα προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού.

Άλλωστε όπως έχει τονιστεί πολλές φορές, τυχόν νέα μέτρα κρίνονται κάθε μέρα και ανάλογα με την συμπεριφορά των πολιτών.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.