Ανοιχτά vs κλειστά μαγαζιά: Τι αλλάζει με τα νέα μέτρα

Ανοιχτά vs κλειστά μαγαζιά: Τι αλλάζει με τα νέα μέτρα

Εκδόθηκε το νέο ΦΕΚ με την παράταση των μέτρων.

Νέο ΦΕΚ δημοσιεύτηκε σήμερα Σάββατο και αφορά την παράταση προσωρινής απαγόρευσης της μεγάλης μερίδας των καταστημάτων και άλλων υπηρεσιών μέχρι τις 27 Απριλίου. Επιπρόσθετα αναφέρεται στο ΦΕΚ ποιες υπηρεσίες συνεχίζουν να παραμένουν ανοιχτές.

Σύμφωνα με το νέο ΦΕΚ συνεχίζεται η απαγόρευση της λειτουργίας των καταστημάτων λιανικού εμπορίου που λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας όλων των καταστημάτων λιανικού εμπορίου τύπου «κατάστημα εντός καταστήματος» (shops- in-a-shop), που βρίσκονται σε εκπτωτικά καταστήματα (outlet), εμπορικά κέντρα ή εκπτωτικά χωριά, εξαιρουμένων των σούπερ μάρκετ και των φαρμακείων, υπό την προϋπόθεση ότι διαθέτουν ανεξάρτητη είσοδο για τους καταναλωτές.

Το ίδιο ισχύει για όλες τις οργανωμένες παραλίες (δημόσιες, δημοτικές και ιδιωτικές), τα χιονοδρομικά κέντρα, τις αγορές και τα τελεφερίκ. Εννοείται ότι η παράταση προσωρινής απαγόρευσης ισχύει ακόμα για όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις , τους αθλητικούς ομίλους και τις εγκαταστάσεις γυμναστικής.

Από τα μέτρα θα συνεχίζουν να εξαιρούνται οι υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ ‘ οίκον τις οποίες προσφέρουν οι επιχειρήσεις που εντάσσονται στους 67 πληττόμενους ΚΑΔ.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.