«Είμαστε όλοι αδέρφια…»: Ο Σωτήρης Τσιόδρας έδωσε την καλύτερη απάντηση σε όλους μας

«Είμαστε όλοι αδέρφια...»: Ο Σωτήρης Τσιόδρας έδωσε την καλύτερη απάντηση σε όλους μας

Τα λόγια του έτυχαν ευρείας αποδοχής.

Τον οικισμό Ρομά στη Νέα Σμύρνη Λάρισας επισκέφθηκαν την Παρασκευή ο Σωτήρης Τσιόδρας και ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο οικισμός τέθηκε σε καραντίνα για 14 ημέρες λόγω κρουσμάτων του κορωνοϊού που βρέθηκαν σε κατοίκους. Οι εικόνες με τον επικεφαλής λοιμωξιολόγος να προσπαθεί να εξηγήσει στους κατοίκους τι συμβαίνει έγιναν viral.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας που έχει εξελιχθεί σε πρόσωπο των ημερών στην Ελλάδα έκανε ό,τι μπορούσε για να ηρεμήσει τον πληθυσμό. «Είμαστε όλοι αδέρφια, μαζί σε αυτό, αδέρφια είμαστε αλλά πρέπει να τηρείτε τα μέτρα και να μένετε σπίτι 14 ημέρες μέχρι να το ξεπεράσετε. Είχαμε κάτι κρούσματα, να βοηθήστε τον κόσμο για να μην έχουμε νεκρούς» ανέφερε μεταξύ άλλων ο καθηγητής με ύφος διαφορετικό από αυτό που τον έχουμε συνηθίσει κάθε απόγευμα.

«Είμαστε όλοι αδέρφια…» είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας δίνοντας την καλύτερη απάντηση στο ίδιο το κράτος που επιμένει να αντιμετωπίζει τη συγκεκριμένη ομάδα πληθυσμού σαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Όπως τόνισε κατά την απογευματινή του τοποθέτησε είναι ευάλωτη ομάδα καθώς σε πολλές περιπτώσεις δεν έχουν πρόσβαση σε νερό αλλά και δομές της υγείας.

«Κάνουμε ό,τι μπορούμε να προασπίσουμε την υγεία όλων μας και των Ρομά συμπολιτών μας. Για αυτό βρεθήκαμε σήμερα κοντά τους. Μας αγκάλιασαν πραγματικά κι εμείς αισθανθήκαμε μέλος της κοινότητας τους και δικοί τους άνθρωποι. Το μήνυμά μας ήταν σήμερα να προστατεύσουμε τους ευπαθείς και να περιχαρακώσουμε όσο μπορούμε όσους ήταν θετικοί. Καμιά φορά είναι δύσκολο, μπορεί να δεις επιδημίες σε αυτό τον χώρο και δεν θέλουμε να θρηνήσουμε νεκρούς» ανέφερε ο καθηγητής.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Θεωρώ ότι θα μας βοηθήσουν σε αυτή την προσπάθεια, τους έχω εμπιστοσύνη. Δεν είναι απειλή, είναι ευάλωτη ομάδα. Οι συμπολίτες μας αυτοί δεν θα μείνουν μόνοι τους, θα συνεχίσουν να έχουν ισότιμη πρόσβαση στο σύστημα υγείας». Τα λόγια του καθηγητή έτυχαν ευρείας υποδοχής. Μάλιστα έκανε σχετική αναφορά και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε μήνυμά της στο twitter.

Ευχή όλων, η περιπέτεια με τον κορωνοϊό να αποτελέσει την αρχή για να αλλάξουν πολλά απ’ όσα ίσχυαν μέχρι σήμερα σε πολλούς τομείς της ζωής μας.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.