Κλειστά σχολεία: Νέα παράταση – Tι θα γίνει με τις Πανελλαδικές

Κλειστά σχολεία: Νέα παράταση - Tι θα γίνει με τις Πανελλαδικές

Ανησυχία για τους μαθητές που δίνουν φέτος Πανελλήνιες εξετάσεις.

Παρατείνεται ύστερα από εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας το κλείσιμο των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της Υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως,  όλες οι εκπαιδευτικές δομές της χώρες θα παραμείνουν κλειστές μέχρι τις 10 Μαΐου του 2020, καθώς κρίνεται απαραίτητο να ληφθούν όλα τα μέτρα προστασίας των Ελλήνων πολιτών.

Την ίδια ώρα, οι μαθητές της Γ’ Λυκείου ανησυχούν για τις Πανελλαδικές εξετάσεις, καθώς έχουν ήδη χαθεί πολύτιμες ώρες διδασκαλίας.

Η κ. Κεραμένως, καταλαβαίνοντας την όλη δυσκολία ανακοίνωσε μείωση της εξεταστέας ύλης, τονίζοντας πως το ιδανικό σενάριο θέλει τις Πανελλήνιες εξετάσεις να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι της 15 Ιουλίου.

«Η ύλη περιορίζεται σε αυτή που έχει διδαχθεί στη φυσική τάξη. Αφουγκραστήκαμε τη μεγάλη αγωνία και αναστάτωση όλων των υποψηφίων μαθητών. Σταθερή επιδίωξη, για τον χρόνο των εξετάσεων, είναι να μείνουμε όσο πιο κοντά γίνεται στον Ιούνιο και οι Πανελλαδικές να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στον Ιούλιο, ιδανικά μέχρι τις 15 Ιουλίου. Όλα εξαρτώνται από την πορεία της πρωτοφανούς κρίσης που βιώνουμε και τον περιορισμό αυτής», ανέφερε η Υπουργός σε συνέντευξή της στο OPEN.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.