Επιστρατεύονται μέχρι και drones: Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ για την έξοδο του Πάσχα

Επιστρατεύονται μέχρι και drones: Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ για την έξοδο του Πάσχα

Οι έλεγχοι θα είναι 24ωροι.

Σε πλήρη εφαρμογή είναι από το απόγευμα της Τετάρτης το σχέδιο της κυβέρνησης και της αστυνομίας για την έξοδο του Πάσχα. Η χώρα μέχρι σήμερα τα έχει καταφέρει εξαιρετικά στο θέμα της εξάπλωσης του κορωνοϊού γι’ αυτό και ο Σωτήρης Τσιόδρας με τον Νίκο Χαρδαλιά έχουν επισημάνει σε όλους τους τόνους ότι αυτή είναι η πιο κρίσιμη περίοδος για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα.

Η σειρά των μέτρων που έχει αποφασιστεί εφαρμόζονται σε 24ωρη βάση. Έτσι οι Αρχές θεωρούν ότι θα αποτρέψουν τυχόν παραβάτες που θα σκαρφιστούν διάφορες μεθόδους προκειμένου να «σπάσουν» τα περιοριστικά και θα θελήσουν να μεταβούν τα χωριά και τα εξοχικά τους για τις γιορτινές μέρες.

Ειδικότερα θα υπάρχουν μπλόκα σε όλα τα διόδια των εθνικών οδών, στους παράδρομους, καθώς και σε καίρια σημεία του οδικού δικτύου της περιφέρειας. Για την τήρηση των μέτρων έχουν επιστρατευθεί μέχρι και drones και ελικόπτερα προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν παραβάτες.

Αυστηροί έλεγχοι θα υπάρχουν και στα λιμάνια, τα αεροδρόμια, τους σιδηροδρομικούς σταθμούς και τα ΚΤΕΛ. Όπως αναφέρει μάλιστα το protothema.gr θα υπάρχουν διαρκείς περιπολίες τόσο στα μεγάλα αστικά κέντρα όσο και σε μικρότερες πόλεις και χωριά.

Οι έλεγχοι θα γίνουν ακόμη πιο αυστηροί την Κυριακή του Πάσχα όπου οι Αρχές φοβούνται μεγάλες συγκεντρώσεις πλήθους.

Πρέπει να σημειωθεί ότι όπως γνωστοποίησε ο Νίκος Χαρδαλιάς θα επιτρέπεται μόνο η μετακίνηση μόνιμων κατοίκων σύμφωνα με τη δήλωση Ε1 προς τη φερόμενη βάση τους. Μάλιστα δε θα υπάρχει η δυνατότητα επιστροφής μέχρι τη λήξη των μέτρων.

Από το συγκεκριμένο μέτρο εξαιρούνται τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, το νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, καθώς και το τεχνικό προσωπικό κρίσιμων υποδομών του κράτους.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.