Επιχείρηση «Πάσχα» από την κυβέρνηση

Επιχείρηση «Πάσχα» από την κυβέρνηση

Ο παράγοντας που θα κρίνει τα επόμενα μέτρα.

Στην πιο κρίσιμη περίοδο μπαίνει το σχέδιο της κυβέρνησης για τον περιορισμό της κυκλοφορίας.

Όπως έχει τονιστεί πολλάκις τόσο από τον Σωτήρη Τσιόδρα όσο και από τον Νίκο Χαρδαλιά στις καθημερινές ενημερώσεις του υπουργείου Υγείας, δε θα πρέπει να υπάρξει η παραμικρή ελαστικότητα. Όπως ανέφερε άλλωστε ο υφυπουργός Πολιτικής προστασίας και διαχείρισης κρίσεων έχει ξεκαθαρίσει ότι ο Απρίλιος είναι κρίσιμος μήνας.

Μην ξεχνάμε ότι ακολουθεί η Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που θα επιχειρήσουν να μετακινηθούν στα εξοχικά και τα χωριά τους για να γιορτάσουν τις μέρες της μεγάλης θρησκευτικής γιορτής.

Ήδη από το απόγευμα της Τετάρτης γίνονται εντατικοί έλεγχοι της αστυνομίας στα διόδια και τις Εθνικές οδούς. Σχετική πρόβλεψη υπάρχει και στα αεροδρόμια και τα λιμάνια.

Μεταξύ άλλων προβλέπεται διπλασιασμός του προστίμου των 150 ευρώ αλλά και κατάσχεση οχημάτων. Ακόμη μπήκε «μπλόκο» στη διανομή Αγίου Φωτός που είχαν βάλει στο τραπέζι κάποιοι δήμαρχοι στη χώρα.

Απομένουν οι επίσημες ανακοινώσεις για τα σχέδια της κυβέρνησης που θα συγκεκριμενοποιήσουν τα μέτρα την περίοδο των γιορτών. Όπως αναφέρει μάλιστα το newsit.gr στο τραπέζι έχει πέσει και η καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας την Κυριακή του Πάσχα. Τα μέτρα θα εκτιμηθούν και θα οριστικοποιηθούν ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.