Ο πίνακας που δείχνει γιατί η Ελλάδα τα έχει καταφέρει απέναντι στον κορωνοϊό

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Σε πόσες μέρες θα μηδενιστούν τα κρούσματα αν μείνουμε μέσα

Τα συντριπτικά στοιχεία.

Κατά γενική ομολογία η Ελλάδα έχει δείξει πολύ καλά αντανακλαστικά απέναντι στην κρίση του κορωνοϊού.

Τα γρήγορα μέτρα που πήρε η χώρα αλλά και η καραντίνα στην οποία βρίσκεται τις τελευταίες μέρες έχι σώσει μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού. Μην ξεχνάμε όσα γίνονται στη γειτονική Ιταλία που πήρε αψήφιστα τον ιό αλλά και την Ισπανία και τη Γαλλία που μετρούν εκατοντάδες νεκρούς καθημερινά.

Ο χρήστης του twitter Τάκης Παππάς δημοσίευσε έναν πίνακα που δείχνει ακριβώς τους λόγους που η Ελλάδα δεν έχει θρηνήσει πολλά θύματα. Όπως αποτυπώνεται ξεκάθαρα με βάση τα στοιχεία του, η χώρα μας αντέδρασε πολύ πιο γρήγορα από άλλες.

Τα παράδειγμα της Ιταλίας έγινε μάθημα για την Ελλάδα, σε αντίθεση με άλλες χώρες.

Σύμφωνα με τον σχετικό πίνακα στην Ελλάδα τα σχολεία έκλεισαν 13 μέρες μετά το πρώτο κρούσμα που επιβεβαιώθηκε στη χώρα και πριν ακόμη ανακοινωθεί ο πρώτος θάνατος. Αντίθετα στην Ιταλία τα σχολεία έκλεισαν 33 μέρες μετά το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα και 11 μέρες μετά τον πρώτο θάνατο από τον ιό.

Όσον αφορά τους περιορισμούς στις μετακινήσεις, στην Ελλάδα μπήκαν 23 μέρες μετά το πρώτο κρούσμα και 11 μέρες μετά τον πρώτο θάνατο. Οι Ιταλοί και οι Ισπανοί άργησαν χαρακτηριστικά αφού αποφάσισαν περιορισμό στις μετακινήσεις πάνω από έναν μήνα μετά το πρώτο κρούσμα και σχεδόν έναν μήνα μετά τον πρώτο θάνατο.

Οι δύο αυτές χώρες μετρούν τα περισσότερα θύματα από τον ιό παγκοσμίως.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.