Πολύ ανήσυχος ο Βασίλης Κικίλιας…

Πολύ ανήσυχος ο Βασίλης Κικίλιας...

Τι προβληματίζει τον υπουργό.

Ενθαρρυντικές είναι οι επιδόσεις της Ελλάδας όσον αφορά την έξαρση της κρίσης του κορωνοϊού.

Η χώρα έχοντας λάβει κατά γενική ομολογία έγκαιρα τα απαραίτητα μέτρα, έχει όσον το δυνατόν λιγότερες απώλειες από τον φονικό ιό που πλήττει όλον τον κόσμο. Η γειτονική Ιταλία μετρά πάνω από 16 χιλιάδες χιλιάδες νεκρούς και είναι η πρώτη χώρα σε θανάτους παγκοσμίως.

Παρά την καλή πορεία όμως ο Σωτήρης Τσιόδρας κρούει καθημερινά το καμπανάκι του κινδύνου. Ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος για την πανδημία στην Ελλάδα γνωρίζει καλύτερα από όλους ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για να εφησυχάσουμε. Άλλωστε το υπουργείο Υγείας και ο αρμόδιος υπουργός Βασίλης Κικίλιας ξέρουν ότι το σύστημα υγείας της χώρας αντέχει ελάχιστα.

Όπως τόνισε ο λοιμωξιολόγος στην καθιερωμένη ενημέρωση το απόγευμα της Δευτέρας είναι πιθανό ένα νέο κύμα του ιού τον Σεπτέμβριο. Ενώ δηλαδή θα υπάρξει ύφεση του ιού λόγω και της ζέστης κατά του καλοκαιρινούς μήνες, είναι πιθανό αυτός να επιστρέψει το φθινόπωρο.

Το νέο κύμα του ιού «πονοκεφαλιάζει» τον Βασίλη Κικίλια που καλείται να βρει λύση. Χωρίς να υπάρχει εμβόλιο ακόμη, αφού το καλό σενάριο λέει ότι θα οι πρώτες δοκιμές θα γίνουν Νοέμβριο, το ΕΣΥ θα κληθεί να διαχειριστεί ακόμη μία δύσκολη περίοδο.

Οι γιατροί και οι νοσηλευτές της χώρας θα πρέπει να αντιμετωπίσουν και το δεύτερο κύμα του ιού αλλά και την εποχική γρίπη που θα είναι σε έξαρση. Μένει να δούμε ποια θα είναι τα νέα μέτρα που λάβει το υπουργείο προκειμένου να είναι σε ετοιμότητα για τυχόν δεύτερο κύμα του ιού μέσα στο φθινόπωρο.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.