Κορωνοϊός: Αυτές τις ηλικίες «χτυπάει» ο ιός στην Ελλάδα

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Σε πόσες μέρες θα μηδενιστούν τα κρούσματα αν μείνουμε μέσα

Ο ιός δεν κάνει διακρίσεις.

Δεν κάνει διακρίσεις ο κορωνοϊός όπως έχει επισημάνει πολλάκις ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο λοιμωξιολόγος και επικεφαλής του υπουργείου Υγείας για την πανδημία στην Ελλάδα, επαναλαμβάνει πολλές φορές κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης ότι ο ιός δεν χτυπά μόνο μεγάλες ηλικίες. Αυτό μαρτυρούν άλλωστε και τα στοιχεία που δίνει καθημερινά στη δημοσιότητα ο ΕΟΔΥ για την πορεία του ιού στην χώρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων είναι τα 49 έτη. Από τα επιβεβαιωμένα μέχρι σήμερα κρούσματα το 45% είναι ηλικίας 40-64 ετών. Αμέσως μετά με ποσοστό 31,2% ακολουθεί η ηλικιακή ομάδα 18-39 ετών. Όπως φαίνεται δηλαδή ο ιός δεν αφορά μόνο τις πιο μεγάλες ηλικιακές ομάδες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ το 21% των κρουσμάτων είναι ηλικίας άνω των 65 ετών. Ωστόσο είναι αυτό που πλήττεται πιο σοβαρά αφού άνω του 70% των θανάτων είναι σε αυτή την ηλικιακή ομάδα. Σχεδόν το 25% των θυμάτων είναι ηλικίας 40-64 ετών.

Κορωνοϊός: Αυτές τις ηλικίες «χτυπάει» ο ιός στην Ελλάδα

Αρκετοί νομοί έχουν επιβεβαιωμένο από την αρχή της κρίσης της πανδημίας του κορωνοϊού. Ωστόσο πέντε είναι αυτοί που «αντιστέκονται» και δεν έχουν καταγράψει κρούσμα. Πρόκειται για τους νομούς Γρεβενών, Καρδίτσας, Ευρυτανίας, Αιτωλοακαρνανίας και Φωκίδας.

Η Αττική είναι η περιοχή που πλήττεται σε μεγάλο ποσοστό, ενώ ιδιαίτερη είναι η περίπτωση του Άγιου Όρους που δέχτηκε Ιταλούς επισκέπτες το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Στις πληττόμενες περιοχές ανήκει και η Καστοριά αλλά και οι νομοί Ηλείας, Έβρου, Ξάνθης και Εύβοιας.

Κορωνοϊός: Αυτές τις ηλικίες «χτυπάει» ο ιός στην Ελλάδα

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.