Κορωνοϊός: Οι καθυστερήσεις σε δρομολόγια των ΜΜΜ «πυροβολούν» το σχέδιο της κυβέρνησης

Κορωνοϊός: Οι καθυστερήσεις σε δρομολόγια των ΜΜΜ «πυροβολούν» το σχέδιο της κυβέρνησης

Γιατί ακολουθείται αυτή η τακτική.

Ένα παράδοξο καθώς και επικίνδυνο για την ομαλή λειτουργία του σχεδίου «Μένουμε Σπίτι» ώστε να μην εξαπλωθεί με ανεξέλεγκτο ρυθμό ο κορωνοϊός στη μάζα του κόσμου συμβαίνει τον τελευταίο καιρό στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Η απαγόρευση της άσκοπης κυκλοφορίας μπορεί να ήρθε σαν επιπλέον μέτρο για την ενίσχυση του σχεδίου της πολιτικής προστασίας όμως ένα άλλο καθημερινό πρόβλημα έρχεται να λειτουργήσει ως ανατρεπτικό εμπόδιο στην πολιτική αντιμετώπισης του ιού.

Τα δρομολόγια των ΜΜΜ έχουν μειώσει τα δρομολόγιά τους και ειδικά σε ώρες αιχμής, στις οποίες πολύ κόσμος συνεχίζει να τα επιλέγει για να μετακινηθεί προς τον χώρο εργασίας του, η κατάσταση είναι δραματική.

Οι μαρτυρίες είναι καθημερινές και στα social media αυξάνονται οι καταγγελίες με φωτογραφίες οι οποίες δείχνουν βαγόνια γεμάτα. Όχι γιατί ο κόσμος βγαίνει με μαζικό ρυθμό για να μετακινηθεί, αλλά γιατί σε συγκεκριμένα δρομολόγια η αραίωση των δρομολογίων δημιουργεί συνωστισμό.

Αυτός ξεκινάει από την αναμονή του κόσμου στις αποβάθρες και τις στάσεις των MMM και μεταφέρεται φυσικά μέσα στα βαγόνια.

Υπάρχουν φυσικά περιπτώσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας που πολλά ΜΜΜ κινούνται σχεδόν άδεια, αλλά αυτό ίσως θα έπρεπε να προβλεφθεί και τα δρομολόγια που εξυπηρετούν μαζικές μετακινήσεις εν ώρα αιχμής να διέρχονται πιο συχνά.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.