Αυτά είναι τα νέα μέτρα που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση

Αυτά είναι τα νέα μέτρα που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση

Τι περιλαμβάνει το σχέδιο.

Από μέρα σε μέρα αναμένεται να ανακοινωθούν τα νέα μέτρα της κυβέρνησης που θα αφορούν τις μετακινήσεις των πολιτών.

Οι εικόνες τόσο από την παραλία της Θεσσαλονίκης που εν τέλει έκλεισε αλλά και τις τράπεζες έχει φέρει προβληματισμό. Η κυβέρνηση όπως έχει γίνει γνωστό εδώ και καιρό προσανατολίζεται σε νέα λήψη μέτρων προκειμένου να πειθαρχήσουν ακόμη περισσότεροι πολίτες.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Τα Νέα» η κυβέρνηση σκοπεύει να ανακοινώσει 10 νέα μέτρα για την αποφυγή της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η εφημερίδα θα αυξηθεί το πρόστιμο για τις άσκοπες μετακινήσεις. Μέχρι σήμερα ήταν στα 150 ευρώ.

Η κυβέρνηση σκοπεύει ακόμη να θέσει νέο όριο συναθροίσεων κάτω από 10 άτομα. Μέχρι σήμερα ισχύει ότι οι συναθροίσεις επιτρέπονται μέχρι 10 άτομα.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Τα Νέα» η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε εκ νέου αποκλεισμό δημόσιων χώρων. Όπως φαίνεται η παραλία της Θεσσαλονίκης ήταν μόνο η αρχή αφού υπάρχουν κι άλλοι δημόσιοι χώροι που αποτελούν πόλο έλξης για τους πολίτες.

Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να θεσπίσει ειδική βεβαίωση εξόδου ηλικιωμένου. Οι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας δεν είναι εξοικειωμένοι με την αποστολή SMS ενώ έχουν προκαλέσει προβληματισμό οι ουρές στις τράπεζες. Μην ξεχνάμε ότι οι ηλικιωμένοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και είναι αυτοί που πρέπει να προστατευτούν περισσότερο από τον φονικό ιό.

Όπως έχει γνωστό εδώ και καιρό η κυβέρνηση προσανατολίζεται στη θέσπιση πλαφόν στον αριθμό των SMS ανά πολίτη κάθε μέρα. Ακόμη υπάρχει η σκέψη για χρονικό όριο στην έξοδο κάθε πολίτη από το σπίτι. Το σχετικό δημοσίευμα αναφέρει ότι αυτό θα είναι τρεις ώρες.

Η κυβέρνηση σκέφτεται ακόμη να αυξήσει την αστυνόμευση σε λιμάνια, εθνικές οδούς και στάσεις λεωφορείων. Ακόμη αναμένεται να ανακοινωθεί κλείσιμο των διοδίων. Η κυβέρνηση δε θέλει τη διασπορά του ιού στην επαρχεία, όπου οι δομές είναι ελάχιστες έως ανύπαρκτες.

Ακόμη θα υπάρχει αλλαγή στις μετακινήσεις εκτός δήμου που θα γίνεται άπαξ και με βεβαίωση κατοικίας. Ακόμη η κυβέρνηση θα ανακοινώσει λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών στις εκκλησίες όλης της χώρας.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.