Μέτρα απαγόρευσης: Σε αυτούς μόνο θα επιτρέψει η κυβέρνηση την έξοδο το Πάσχα

Μέτρα απαγόρευσης: Σε αυτούς μόνο θα επιτρέψει η κυβέρνηση την έξοδο το Πάσχα

Τι θα ισχύσει.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας και ο Νίκος Χαρδαλιάς δεν σταματούν να λένε ότι η περίοδος που διανύουμε είναι η πιο κρίσιμη στη μάχη με τον κορωνοϊό.

Αν η χώρα μας αντέξει τις επόμενες 3 εβδομάδες τότε θα μπορεί να ελπίζει ότι στη συνέχεια η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί και ο ιός με τη βοήθεια και των υψηλών θερμοκρασιών θα αναχαιτιστεί το καλοκαίρι.

Για να συμβούν όλα αυτά όμως και να δούμε το ευκταίο σενάριο να γίνεται πράξη θα πρέπει να ξεπεράσουμε ένα ακόμα δύσκολο εμπόδιο. Εκείνο της εξόδου του Πάσχα.

Η κυβέρνηση, γνωρίζοντας ότι πολύ δύσκολα θα κατορθώσει να συγκρατήσει ένα κύμα εκδρομέων που ίσως φέρει τον ιό και στην επαρχία ετοιμάζεται να πάρει δραστικά μέτρα.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Καθημερινής» το πρώτο μέτρο έχει να κάνει με τα διόδια, τα οποία θα κλείσουν για το σύνολο των κατοίκων. Εκείνοι που θα επιτρέπεται να περάσουν μόνο θα είναι οι μόνιμοι κάτοικοι των περιοχών.

Για να ταξιδέψει δηλαδή κάποιος από την Αθήνα στην επαρχία ή στα νησιά θα πρέπει να φέρει επίσημα έγγραφα που θα αποδεικνύουν ότι πηγαίνει στη μόνιμη κατοικία του. Η μόνιμη κατοικία αναγράφεται στο Ε1.

Υπάρχει και η βεβαίωση μόνιμης κατοικίας που μπορεί κάποιος να τυπώσει από το Taxis. Όλοι οι άλλοι θα κάνουν Πάσχα στο σπίτι που βρίσκονται τώρα. Για να μπορούν να κάνουν Πάσχα στα χωριά τους του χρόνου…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.