«Κλειδώνουν» τα νέα περιοριστικά μέτρα – Τι θα ισχύσει με τα SMS

«Κλειδώνουν» τα νέα περιοριστικά μέτρα - Τι θα ισχύσει με τα SMS

Ποιες αποφάσεις θα πάρει η κυβέρνηση.

Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η αλλαγή στον τρόπο των μετακινήσεων.

Τόσο ο Νίκος Χαρδαλιάς στην καθιερωμένη ενημέρωσή του κάθε απόγευμα όσο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας έχουν διαμηνύσει σε όλους τους τόνους ότι δε γίνεται να μην υπάρχει συμμόρφωση με τα μέτρο περιορισμού της κυκλοφορίας. Όπως προκύπτει, η επικρατέστερη επιλογή για την κυβέρνηση είναι η οριοθέτηση χρονικού πλαισίου εξόδου από το σπίτι.

Κάθε πολίτης δηλαδή θα μπορεί να βγαίνει από το σπίτι του για συγκεκριμένη ώρα. Ακόμη εξετάζεται η οριοθέτηση του αριθμού των μετακινήσεων για κάθε πολίτη σε ημερήσια βάση, προκειμένου να μην γίνεται κατάχρηση.

Όπως αναφέρει το protothema.gr θα υπάρχει πρόβλεψη και τα ταξί. Τις προηγούμενες μέρες παρατηρήθηκε ότι κάποια οχήματα μετέφεραν μέχρι και πέντε επιβάτες παρά το γεγονός ότι επιτρέπεται η μεταφορά ενός ακόμη επιβάτη.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι τι θα γίνει με την γραπτή βεβαίωση που όλα δείχνουν ότι καταργείται. Σύμφωνα με το newsit.gr το χαρτί θα παραμείνει αλλά μόνο για τους ηλικιωμένους που δεν είναι εξοικειωμένοι με την χρήση των SMS.

Πρέπει να πούμε πάντως ότι εκκρεμεί και η απόφαση της Ιεράς Συνόδου για το Πάσχα. Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην τοποθέτησή του εξέφρασε την επιθυμία οι λειτουργίες της Μεγάλης Εβδομάδας αλλά και της Ανάστασης να γίνουν κανονικά αλλά κεκλεισμένων των θυρών.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.