Δημοσκόπηση: Οι μισοί Έλληνες πιστεύουν ότι θα κολλήσουν κορωνοϊό

Δημοσκόπηση: Οι μισοί Έλληνες πιστεύουν ότι θα κολλήσουν κορωνοϊό

Τι πιστεύουν για τους χειρισμούς της κυβέρνησης.

Ενδιαφέροντα δεδομένα προκύπτουν από νέα δημοσκόπηση που βγήκε στο φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με την έρευνα της εταιρείας interview ένα μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων θεωρεί αρκετά πιθανό το ενδεχόμενο να κολλήσει κορωνοϊό. Οι πολίτες, σύμφωνα με την έρευνα ενημερώνονται καθημερινά από τον Σωτήρη Τσιόδρα, ενώ ένα μεγάλο ποσοστό κρίνει θετικά τις κινήσεις της κυβέρνησης στο θέμα.

Πιο αναλυτικά στην ερώτηση «πόσο πιθανό θεωρείτε να κολλήσετε τον κορωνοϊό;» το 50% των ερωτηθέντων απάντησε πολύ/αρκετά πιθανό. Το 42% απάντησε λίγο/καθόλου πιθανό ενώ ένα 8% δεν γνωρίζω/δεν απαντώ.

Το 67% των πολιτών απάντησε ότι ενημερώνεται καθημερινά από τον Σωτήρη Τσιόδρα και τον Νίκο Χαρδαλιά. Δύο με τρεις φορές την εβδομάδα ενημερώνεται το 21% των ερωτηθέντων, σπάνια το 7% και ποτέ το 5%. Μάλιστα το 86% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η ενημέρωση είναι επαρκής και τεκμηριωμένη.

Το 51% των πολιτών που συμμετείχαν στην έρευνα θεωρεί καλούς τους χειρισμούς της τηλεόρασης ενώ το 35% ότι ήταν ίδιοι με άλλες φορές. Ένα 10% θεωρεί ότι είναι χειρότεροι ενώ 4% απάντησε δεν γνωρίζω/δεν απαντώ.

Το 87% των ερωτηθέντων κρίνει θετικά τους χειρισμούς της κυβέρνησης ενώ το 54% θεωρεί απαραίτητο το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας. Μάλιστα το 37% θεωρεί ότι πρέπει να παρθούν κι άλλα μέτρα. Συντριπτικό ποσοστό των ερωτηθέντων (87%) αναφέρει ότι έχει αλλάξει συνήθειες όσον αφορά την υγιεινή του ενώ το 55% θεωρεί ότι τα περιοριστικά μέτρα θα ισχύσουν μέχρι το καλοκαίρι.

Δείτε όλα τα ευρήματα με ένα κλικ εδώ

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.