Σωτήρης Τσιόδρας: Είχε προβλέψει τον κορωνοϊό 7 μήνες πριν (Vid)

Όσα έλεγε για τις πανδημίες πριν από επτά μήνες.
Σωτήρης Τσιόδρας: Είχε προβλέψει τον κορωνοϊό 7 μήνες πριν (Vid)

Είναι ο άνθρωπος της… καθημερινότητάς μας πλέον. Κάθε απόγευμα στις 18:00 η Ελλάδα στήνεται στις οθόνες για να μάθε τα νεότερα από το… μέτωπο του κορωνοϊού από τον καθηγητή λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα.

Ο οποίος μάλιστα, από τον Σεπτέμβριο του 2019 είχε κάνει δηλώσεις αναφορικά με μια πιθανή πανδημία και είχε σταθεί στην ετοιμότητα του κράτους για να την αντιμετωπίσει!

«Περίπου κάθε 30 χρόνια έχουμε μια πανδημία γρίπης και είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα υπάρξει μια πανδημία τον 21ο αιώνα», έλεγε τότε.

Ο καθηγητής είχε κάνει λόγο για ένα στέλεχος γρίπης που μεταλλάσσεται, είτε από μια γρίπη των πουλερικών, είτε από μια γρίπη των χοίρων και περίμενε να είναι κάπως… φιλική προς τον άνθρωπο.

«Το σημαντικότερο είναι να υπάρχει η ετοιμότητα να διακρίνει κανείς μια γρίπη εκτός εποχής, και σε περίπτωση πανδημίας και να έχει ετοιμότητα σε υποδομές και μονάδες εντατικής θεραπείας για τα σοβαρά περιστατικά», έλεγε. Προφητικά…

Αν ο κ.Τσιόδρας την εποχική γρίπη την θεωρεί πανδημία που κάθε χρόνο πεθαίνει παγκοσμίως 290.000 – 650.000 κόσμος προς τι όλο αυτό το παγκόσμιο σάλος με οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις με μόλις 16,512 νεκρούς παγκοσμίως. Ακούστε τον προσεκτικά στο βίντεο στις 30 Σεπ 2019.

Geplaatst door Χρύσα Χατζή op Maandag 23 maart 2020

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ