Κατάλαβε κανείς ποιο ήταν το πιο σημαντικό πράγμα που είπε ο κ. Τσιόδρας το Σάββατο;

Μάλλον έχει δίκιο, δε νομίζετε;
Κίνηση-ματ του Τσιόδρα για τον κορωνοϊό…

Είναι το απόλυτο πρόσωπο των τελευταίων πολλών ημερών- δυστυχώς, ωστόσο, στο επίκεντρο δε βρέθηκε εξαιτίας κάποιου ευχάριστου γεγονότος, αλλά εξαιτίας της συνεχούς εξάπλωσης του κορωνοϊού παγκοσμίως.

Ο λόγος, φυσικά, για το λοιμωξιολόγο του Υπουργείου Υγείας, τον κύριο Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος κάθε μέρα στις 18.00 «βγαίνει» στην τηλεόραση και ενημερώνει τους Έλληνες πολίτες για τον Covid-19 στη χώρα μας, τα καταγεγραμμένα κρούσματα, τους συνανθρώπους μας που δεν τα κατάφεραν και έφυγαν από την ζωή, καθώς επίσης και για τον αριθμό των διασωληνωμένων και αυτών που πήραν εξιτήριο.

Το απόγευμα του Σαββάτου (28/3) ο κ. Τσιόδρας ενημέρωσε πως τα νέα κρούσματα ήταν 95, κάτι που ανέβασε τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων στα 1061, την στιγμή που οι διασωληνωμένοι είναι 69. Παράλληλα, το ευχάριστο νέο της ημέρας ήταν πως ακόμα 5 συμπατριώτες μας πήραν εξιτήριο από τη ΜΕΘ.

Ωστόσο, ο… εθνικός μας λοιμοξιωλόγος δεν σταμάτησε εκεί. Σε μια αποστροφή του λόγου του είπε κάτι πάρα πολύ σημαντικό, το οποίο δυστυχώς πέρασε στο ντούκου: «Σταματήστε να γράφετε δεξιά και αριστερά για θανάτους και να σκορπάτε τον τρόμο. Είναι δική μας δουλειά αυτή, να ενημερώνουμε τον κόσμο», είπε μεταξύ άλλων.

Μ’ αυτό τον τρόπο, ο κ. Τσιόδρας τόνισε το προφανές: πως η διασπορά ψευδών ειδήσεων είναι εξίσου επικίνδυνη με τη διασπορά του ίδιου του κορωνοϊού, καθώς επηρεάζει την ψυχολογία του συνόλου, η οποία βάλλεται εντόνως τον τελευταίο μήνα.

Γι’ αυτό χρειάζεται ψυχραιμία και σωστή αξιολόγηση της κατάστασης, χωρίς αέναη… τρομολαγνεία.

Μαζί θα ξεπεράσουμε την πανδημία, αρκεί να μην ξεφεύγουμε- σε όλους τους τομείς.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ