Απίστευτη κίνηση: Έφτιαξε 600 μάσκες και τις πρόσφερε στο νοσοκομείο Γρεβενών

Απίστευτη κίνηση: Έφτιαξε 600 μάσκες και τις πρόσφερε στο νοσοκομείο Γρεβενών

Δεν το σκέφτηκε καν όταν της το ζήτησαν.

Ο κορωνοϊός έχει δημιουργήσει πολλές ανάγκες στα νοσοκομεία, στα οποία οι ελλείψεις είναι αρκετές. Ακόμα και στα βασικά προϊόντα προστασίας, όπως για παράδειγμα οι μάσκες. Παρόλα αυτά υπάρχουν πολίτες που μπορούν να συνεισφέρουν και μάλιστα, έχουν την διάθεση να το κάνουν αφιλοκερδώς.

Όπως για παράδειγμα μια κυρία στα Γρεβενά, η οποία διατηρεί κατάστημα ρούχων και ένα μικρό εργαστήριο που ράβει και κάνει διορθώσεις. Όταν λοιπόν, την πήραν τηλέφωνο από το νοσοκομείο Γρεβενών και της ζήτησαν να ετοιμάσει 600 χειρουργικές μάσκες, δεν το σκέφτηκε ούτε στιγμή και είπε αμέσως το «ναι».

Όταν της ζήτησαν να τους δώσει τιμή ανά τεμάχιο ήταν ξεκάθαρη: «Ακουγα συνεχώς στις ειδήσεις ότι υπάρχει έλλειψη μασκών στα νοσοκομεία ότι οι γιατροί και νοσηλευτές κάνουν συνεχώς εκκλήσεις γιατί τους τελειώνουν. Είπα αμέσως στην κυρία ότι δεν θέλω χρήματα ότι θα τις κατασκευάσω δωρεάν και θα τις προσφέρω στο νοσοκομείο και σε όσους εργαζόμενους τις έχουν ανάγκη. Τότε μου είπαν ότι θα μου στείλουν το ύφασμα, τους ζητησα κι ένα δείγμα το οποίο χρησιμοποίησα για να κάνω πατρόν».

Χρειάστηκε εννέα μέρες για να ετοιμάσει τις μάσκες, οι οποίες έχουν διπλό ύφασμα και ανάμεσά τους έχει ραφτεί ειδικό φίλτρο που της έδωσαν από το νοσοκομείο. Μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι αν χρειαστούν κι άλλες μάσκες είναι πρόθυμη να τις φτιάξει, έτσι ώστε να βοηθήσει όσο μπορεί στη δύσκολη κατάσταση που βιώνει η χώρα μας.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.