Χαμένοι στην μετάφραση

Χαμένοι στην μετάφραση

Η απαγόρευση κυκλοφορίας δημιούργησε πολλά προβλήματα στους μετανάστες.

Σοβαρά προβλήματα προέκυψαν την πρώτη μέρα εφαρμογής του μέτρου απαγόρευσης της κυκλοφορίας για τους μετανάστες που ζουν στη χώρα μας, αφού η δήλωση «κατ΄ εξαίρεση μετακίνησης» ή ηλεκτρονική άδεια στο κινητό τηλέφωνο δεν υπήρχε στα αγγλικά και στα γαλλικά.

Το απόγευμα έγινε η προσθήκη της δήλωσης στις παραπάνω γλώσσες, με αποτέλεσμα στις γειτονιές της Αθήνας να επικρατεί μπάχαλο, καθώς υπήρχε συνωστισμός δεκάδων μεταναστών, οι οποίοι δεν τηρούσαν φυσικά τις οδηγίες που ανακοίνωσε η Πολιτεία.

«Το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας ισχύει για όλους όσοι ζουν στην ελληνική επικράτεια. Είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζονται τέτοια μέτρα στην Ελλάδα και είναι λογικό να υπάρχουν θέματα που χρήζουν διευκρινίσεων. Ωστόσο, οφείλουν όλοι να ακολουθήσουν τις οδηγίες, αλλιώς το πρόστιμο που προβλέπεται σε παραβάτες ανέρχεται στα 150 ευρώ», τόνισαν στην «Espresso» πηγές της ΕΛ.ΑΣ.

Παρόλα αυτά, όπως γράφει η εφημερίδα, το πρόστιμο δεν μπορεί να βεβαιωθεί στους μετανάστες, καθώς στην πλειονότητα τους δεν διαθέτουν νόμιμα έγγραφα, ούτε μόνιμη διαμονή, ενώ δεν διαθέτουν ούτε ΑΦΜ για να χρεώνεται η ποινή.

Η ΕΛ.ΑΣ. πάντως, έχει έρθει σε επαφή με τις κοινότητες των μεταναστών που μένουν στο κέντρο, προκειμένου να τους ενημερώσουν για τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας και για τα σχετικά έγγραφα που πρέπει να έχουν έτσι ώστε να μπορούν να μετακινηθούν.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.