Το πλάνο της «τέλειας καραντίνας»: Σε πόσες μέρες εξαφανίζεται ο κορωνοϊός;

Αντίδραση-εξπρές: Έτσι «απαντάει» η Ελλάδα στον κορωνοϊό (pic)

Αν το τηρούσαμε όλοι μας...

Το τέρας του κορωνοϊού συνεχίζει να μπήγει τα δόντια του σε ολόκληρο τον πλανήτη, ανεβάζοντας καθημερινά τον αριθμό τόσο των καταγεγραμμένων κρουσμάτων, όσο και των συνανθρώπων μας που, δυστυχώς, δεν τα κατάφεραν.

Στην Ελλάδα, μέχρι το βράδυ της Παρασκευής 20/3, μετρούσαμε 10 θανάτους και σχεδόν 500 καταγεγραμμένα κρούσματα, την στιγμή που βρισκόμαστε στην πρώτη βδομάδα της καραντίνας.

Βέβαια, τα… κρούσματα αυτών που απειθούν στα μέτρα της κυβέρνησης και αρνούνται πεισματικά να μείνουν στο σπίτι τους (φαινόμενο εξαιρετικά σύνηθες στις μεγάλες ηλικίες, που, θεωρητικά, θα έπρεπε να προσέχουν και περισσότερο) είναι αυξημένα και δυσκολεύουν το πλάνο της «τέλειας καραντίνας» που θα μπορούσε να δώσει πολύ γρήγορα τη λύση.

Αυτό υποστηρίζει ο ειδικός πνευμονολόγος κ. Δημήτρης Οικονόμου, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στο typosthes.gr.

Μεταξύ άλλων ο κ. Οικονόμου τόνισε πως αυτή την στιγμή στη χώρα μας τα συνολικά κρούσματα πρέπει να είναι ένας αριθμός κοντά στο 6000 (δεδομένου ότι ένας θάνατος «αντιστοιχεί» περίπου σε 800 άτομα) και τόνισε την ανάγκη για περισσότερα τεστ και όχι μόνο σε όσους νοσούν βαριά.

Ωστόσο, το πιο ενδιαφέρον απ’ όσα είπε ήταν πως αν είχαμε την τέλεια καραντίνα σε 28, μόλις, ημέρες ο κορωνοϊός θ’ αποτελούσε… παρελθόν από την Ελλάδα.

«Αν τηρούμε όλες τις προφυλάξεις, παίρνουμε αποστάσεις, μένουμε στο σπίτι μας και προσέχουμε γενικότερα την υγεία μας, εκτός απροόπτου, σύντομα αυτός ο εφιάλτης θα τελειώσει», ήταν το αισιόδοξο μήνυμά του.

28 μέρες και… τέλος.

Πόσο κρίμα, αλήθεια, που κάποιοι συνεχίζουν ν’ αψηφούν το #μένουμεσπίτι…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.