Μεγάλο φάουλ του Βασίλη Κικίλια

Μεγάλο φάουλ του Βασίλη Κικίλια

Φωνές εντός των τειχών της Νέας Δημοκρατίας

Ακόμα και οι πολιτικοί αντίπαλοι του Βασίλη Κικίλια παραδέχονται ότι καταβάλλει μια τιτάνια προσπάθεια απέναντι σε έναν αόρατο εχθρό που έχει γονατίσει πολύ μεγαλύτερες χώρες από τη δική μας.

Η απόφασή του να δώσει το πηδάλιο στους ειδικούς με επικεφαλής τον Σωτήρη Τσιόδρα αποδείχτηκε σοφή και το αποτέλεσμα φαίνεται καθημερινά, καθώς ο ιός αναχαιτίζεται και η κρίση είναι πια διαχειρίσιμη.

Παρόλα αυτά ο Βασίλης Κικίλιας εγκαλείται από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας για ένα μεγάλο φάουλ. Του χρεώνουν πολιτικό εναγκαλισμό με τον Παύλο Πολάκη, που εξακολουθεί να είναι κόκκινο πανί για τη Νέα Δημοκρατία.

Σύμφωνα με το αφήγημά τους ο Βασίλης Κικίλιας ευχαρίστησε για την «αλληλεγγύη και τη διάθεση προσφοράς του», τον Παύλο Πολάκη, όταν προσφέρθηκε ως γιατρός (μέσω των κοινωνικών δικτύων) να βοηθήσει εθελοντικά στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Η κίνηση αυτή του κ. Κικίλια θεωρήθηκε φάουλ ειδικά από φίλα προσκείμενα στον Αντώνη Σαμαρά στελέχη. Είναι χαρακτηριστικό το άρθρο του Γιώργου Μουρούτη, του πιο κοντινού προσώπου του κ. Σαμαρά, ο οποίος με τίτλο: «Το φάουλ του Βασίλη Κικίλια» έγραψε στο Thepresident.gr για τον υπουργό Υγείας:

Πώς για παράδειγμα εναγκαλίζεται πολιτικά με κάποιον ο οποίος μόλις λίγες μέρες πριν (στις 5/3) σε δημόσια παρέμβασή του στο Ηράκλειο Αττικής έλεγε επί λέξει «Αυτή τη στιγμή  και ο Λοβέρδος και ο Άδωνις και ο Αβραμόπουλος θα έπρεπε να είναι πολύ καιρό στη φυλακή. Και σταματώ σε αυτούς τους τρεις, αλλά και για τον Σαμαρά θα μπορούσα να πω και για τον Στουρνάρα και για διάφορους άλλους και για τον Σαλμά…»

Πώς για παράδειγμα μπορεί να συνομιλεί πολιτικά με κάποιον που ζητά την πολιτική και ηθική εξόντωση του πρ. αρχηγού του κόμματός του, συναδέλφων του στο υπουργικό συμβούλιο, αλλά και προκατόχων του στη θέση που σήμερα βρίσκεται ο ίδιος;

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.