Επιτέλους, καλά νέα: Πότε μηδενίζονται τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα

Σήμερα κλείδωσε: Το νούμερο που δείχνει αν η Ελλάδα θα γίνει Ιταλία

Μια ευχάριστη νότα μέσα στη μαυρίλα των ημερών...

Η Ελλάδα εδώ και μέρες βρίσκεται σε πόλεμο με έναν αόρατο, αλλά επικίνδυνο εχθρό. Ο κορωνοϊός έχει αλλάξει τις συνήθειες και τον τρόπο ζωής ενός ολόκληρου πλανήτη και η μάχη αναμένεται να κρατήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα ακόμα.

Σε αντίθεση με την Ιταλία, την Ισπανία και τη Γαλλία η χώρα μας έχει κατορθώσει να συγκρατήσει την εξάπλωση του ιού, ώστε η κρίση να είναι διαχειρίσιμη.

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι μέχρι να ολοκληρωθούν οι 2 εβδομάδες της καραντίνας τα κρούσματα θα αυξάνονται καθημερινά. Μια εβδομάδα μετά τη λήξη της καραντίνας οι επιστήμονες περιμένουν το πρώτο ευχάριστο μήνυμα. Να δουν την καμπύλη να αλλάζει και τα κρούσματα να αρχίσουν να μειώνονται αφού το νούμερο των ασθενών θα έχει φτάσει στο peak του.

Μέσα στον Απρίλη οι γιατροί περιμένουν ότι η καταγραφή των κρουσμάτων θα συνεχιστεί, ευτυχώς όχι με τη δυναμική που πίστευαν αρχικά (χάρη στην καραντίνα ο ρυθμός της εξάπλωσης μειώθηκε).

Ο Ιούνιος θα είναι ο πρώτος μήνας με συνεχή μείωση των κρουσμάτων και ο Ιούλιος αν όλα πάνε καλά θα είναι ο μήνας όπου τα κρούσματα μπορεί να μηδενιστούν.

Όλα αυτά βέβαια υπό μια προϋπόθεση. Να μην σπάσει η καραντίνα και οι πολίτες να μείνουν στο σπίτι τους…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.