Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Το πιο «ενθαρρυντικό» νέο που ανακοίνωσε ο Τσιοδρας το κατάλαβαν ελάχιστοι

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Το πιο «ενθαρρυντικό» νέο που ανακοίνωσε ο Τσιοδρας το κατάλαβαν ελάχιστοι

Χαρμολύπη...

Ο Covid-19 έχει κάνει «κατάληψη» και στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα, καθώς δεν γλύτωσε και βρίσκεται ανάμεσα στις πληγείσες χώρες μετά την Κίνα που ξεκίνησε την εξάπλωση της πανδημίας.

Τα κρούσματα του κορωνοϊού στα μέρη μας- όπως συμβαίνει, φυσικά, και σε όλα τα υπόλοιπα του κόσμου- αυξάνονται με κάθε μέρα που περνάει και ο ειδικός λοιμωξιολόγος κ. Σωτήρης Τσιόδρας στις 18.00 ανακοινώνει πόσοι νοσούν πανελληνίως και, δυστυχώς, πόσοι έχουν χάσει την ζωή τους.

Το απόγευμα της Τετάρτης (18/3) ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας ενημέρωσε πως υπάρχουν καταγεγραμμένα 418 κρούσματα, όμως προσέθεσε πως τα πραγματικά κυμαίνονται μεταξύ 3000 και 4000.

Παράλληλα, οι άνθρωποι που έχουν χάσει την ζωή τους στην Ελλάδα από τον κορωνοϊού παραμένουν πέντε- κι αυτό, μέσα στην τραγικότητα για τον άδικο χαμό των συνανθρώπων μας- κρύβει ένα «ενθαρρυντικό» νέο.

Ποιο είναι αυτό;

Αν κάνουμε τις πράξεις θα δούμε πως σε 3000-4000 κρούσματα οι θάνατοι στην Ελλάδα είναι (για την ώρα) 5, κάτι που σημαίνει ποσοστό θνησιμότητας μεταξύ 0.12%- 0.16%. Το νούμερο είναι εξαιρετικά χαμηλό και σαφέστατα σημαντικά μικρότερο από άλλες πληγείσες χώρες όπως η Ιταλία και η Ισπανία.

Σ’ αυτό, στη διατήρηση των χαμηλών ποσοστών δηλαδή, έχει παίξει σαφέστατα ρόλο και το γεγονός πως η κυβέρνηση πήρε εν συγκρίσει με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες αρκετά γρήγορα αυστηρά μέτρα, τα οποία οφείλουν οι πολίτες να τηρούν ευλαβικά.

Γι’ αυτό #μένουμεσπίτι, με μοναδικό στόχο να μη θρηνήσουμε ούτε καν ένα 6ο θύμα…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.