Κορωνοϊός τέλος τον Μάιο – Πότε επιστρέφει στην Ελλάδα

Κορωνοϊός: Το νέο κρούσμα στην Ελλάδα που τους ξεγέλασε όλους

Όσα δήλωσε ο Καθηγητής Επιδημιολογίας & Προληπτικής Ιατρικής του Εργαστηρίου Υγιεινής, Άγγελος Χατζάκης στο OPEN.

Καλεσμένος στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδoς» του OPEN  ήταν το πρωινό της Τρίτης ο Καθηγητής Επιδημιολογίας & Προληπτικής Ιατρικής του Εργαστηρίου Υγιεινής, Άγγελος Χατζάκης.

Ο ίδιος, έδωσε όλες τις τελευταίες πληροφορίες για την πανδημία του κορωνοϊού, υποστηρίζοντας πως στα μέσα Μαΐου η Ελλάδα θα πάψει να σημειώνει νέα κρούσματα.

Δυστυχώς, όπως είπε, οι θάνατοι θα συνεχίσουν να λαμβάνουν χώρα, καθώς μέχρι τότε θα έχουν προσβληθεί πολλοί ακόμη πολίτες.

«Η επιδημία θα φτάσει να κάνει μια αιχμή την επόμενη εβδομάδα, οι χώρες θα φτάσουν στο μάξιμουμ των κρουσμάτων.  Αλλά έχει ημερομηνία λήξης. Μέσα Μαΐου θα έχουν τελειώσει όλα. Και λέω μέσα Μαΐου, γιατί ενώ τα κρούσματα θα έχουν πέσει πολύ νωρίτερα, ακόμη θα μετράμε θανάτους, διότι οι θάνατοι έρχονται 15 ημέρες μετά τα κρούσματα. Όλες οι επιδημίες κάνουν μια ακμή και μετά πέφτουν. Αν τηρήσουμε τα μέτρα θα έχουμε μικρό καμπανάκι», είπε χαρακτηριστικά.

Τα δυσάρεστα είναι, πως σύμφωνα με τη δική του γνώμη, ο κορωνοϊός θα «χτυπήσει» ξανά τη χώρα μας μετά το καλοκαίρι, συγκεκριμένα τον ερχόμενο Οκτώβριο…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.