Σήμερα κλείδωσε: Το νούμερο που δείχνει αν η Ελλάδα θα γίνει Ιταλία

Σήμερα κλείδωσε: Το νούμερο που δείχνει αν η Ελλάδα θα γίνει Ιταλία

Οι ενδείξεις είναι σαφείς...

Ο κορωνοϊός συνεχίζει να «επιτίθεται» στη μία χώρα μετά την άλλη, με την Ελλάδα να μην αποτελεί εξαίρεση και τα μέτρα που αναγκάζεται να παίρνει η κυβέρνηση να γίνονται ολοένα και πιο σκληρά.

Σήμερα Δευτέρα, ωστόσο, θα μπορούσε να πει κανείς πως- τηρουμένων πάντα των αναλογιών- ήταν μια αρκετά καλή μέρα εν συγκρίσει με τις προηγούμενες.

Γιατί το λέμε αυτό;

Πολύ απλά γιατί τα καινούργια κρούσματα, όπως ανακοίνωσε επισήμως ο Σωτήρης Τσιόδρας, ήταν «μόλις» 21, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 352. Αυτό- ο μικρότερος αριθμός κρουσμάτων σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες- δείχνει μια αντιστροφή της τάσης.

Κάτι τέτοιο «μεταφράζεται» ως θετικό, φυσικά, σημάδι, καθώς (έστω και πρόωρα) παρατηρείται μια σημαντική μείωση (την Κυριακή ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 103) που μπορεί ν’ αποτελεί και το κλειδί για την τελική… νίκη.

Η Ελλάδα, αν τις επόμενες 3-4 μέρες που είναι το κρίσιμο διάστημα, δεν παρουσιάσει ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων σημαίνει πως δε θα γίνει Ιταλία, εκεί που η κατάσταση είναι πραγματικά δραματική.

Σ’ αυτό βοηθάει, φυσικά, και το γεγονός πως η ελληνική κυβέρνηση έλαβε μέτρα πολύ πιο γρήγορα σε σχέση με την ιταλική, «πατώντας» πάνω στο παράδειγμα των γειτόνων μας.

Γι’ αυτό… μένουμε σπίτι- έτσι δεν είναι;

Διαβάστε ακόμα: Το «σημείο μηδέν»: Τα 3 επικίνδυνα μέτρα της Κίνας που μείωσαν τα κρούσματα κορωνοϊού κατά 95%

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.