Υγειονομική βόμβα: Σε ποια νησιά χωρίς υποδομές μεταφέρουν τον κορωνοϊό οι Αθηναίοι

Υγειονομική βόμβα: Σε ποια νησιά χωρίς υποδομές μεταφέρουν τον κορωνοϊό οι Αθηναίοι

Η επιπολαιότητα σε όλο της το μεγαλείο.

Κάποιες φορές τα λόγια είναι περιττά. Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά μπροστά στην επιπολαιότητα ορισμένων πολιτών.

Οι πολίτες χθες στις 21:00 βγήκαν στα μπαλκόνια για να χειροκροτήσουν γιατρούς και νοσηλευτές, αλλά πριν και μετά τους έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους. Οι γιατροί αντί για συμβολικά χειροκροτήματα θα προτιμούσαν οι πολίτες να πειθαρχούν στις οδηγίες και να μην τους κάνουν τη ζωή πιο δύσκολη με την ανευθυνότητά τους.

Καλή ώρα όπως οι πολίτες εκείνοι που θεώρησαν ότι η καραντίνα είναι διακοπές διαρκείας και αποφάσισαν να κατακλύσουν τις Κυκλάδες.

Μοιάζει απίστευτο κι όμως είναι ελληνικό. Αύξηση από 45% έως 100% στις αφίξεις στα νησιά των Κυκλάδων, από την ημέρα του κλεισίματος των σχολείων και μετά, κατέγραψε έρευνα του Protagon.gr. Και αυτό, ενώ οι ειδικοί επιμένουν ότι ο μόνος αποτελεσματικός τρόπος για να μην εξαπλωθεί ο κορωνοϊός είναι να «Μένουμε Σπίτι» – και σίγουρα να μην μεταφέρουμε τον ιό σε νησιά χωρίς υποδομές.

Η Αθήνα όσο το σύστημα υγείας είναι ακόμα όρθιο μπορεί να αντιμετωπίσει τον ιό, τα νησιά που δεν έχουν τις ίδιες υποδομές όχι.

Και σίγουρα η στάση κάποιων να βλέπει την καραντίνα ως διακοπές, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή συμπολιτών τους, εκτός από ανεύθυνη, είναι και επικίνδυνη…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.