Τι εξαφανίζει από τα ράφια ο κορωνοϊός

Τι εξαφανίζει από τα ράφια ο κορωνοϊός

Χαμός στα σούπερ μάρκετ.

Μεγάλες ποσότητες τροφίμων, υγρών καθαριστικών και απολυμαντικών αγοράζουν οι καταναλωτές μετά την εμφάνιση του κορωνοϊού στην Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία της Nielsen.

Σε σύγκριση με την περυσινές πωλήσεις, φέτος την αντίστοιχη περίοδο, η συνολική αγορά του οργανωμένου λιανεμπορίου αναπτύχθηκε με διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης σε αξία στο +23,9%.

Το μεγαλύτερο ποσοστό αύξησης το παρουσίασε η Θεσσαλονίκη, με 36,4%, καθώς εκεί εμφανίστηκε και το πρώτο κρούσμα του κορονοϊού, ενώ ακολουθεί η ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας-Θράκης με 29,4%, καθώς και η Αττική με 29,1%.

Σημαντική αύξηση των πωλήσεων σε αξία σε πέντε κατηγορίες προϊόντων και συγκεκριμένα: υγρά καθαριστικά/απολυμαντικά (αύξηση 721%), μαντηλάκια και αντιβακτηριδιακά (αύξηση 709,3%), αντισηπτικά υγρά (αύξηση 495,5%), σαπούνια (αύξηση 204%) και χλωρίνη (αύξηση 85,5%).

Στα τρόφιμα το πρώτο στις προτιμήσεις των καταναλωτών είναι το αλεύρι που παρουσιάζει αύξηση των πωλήσεων σε αξία 141,9% και ακολουθούν τα ζυμαρικά με αύξηση 140,1%, τα όσπρια με αύξηση 136,4%, το ρύζι με αύξηση 126,2% και το γάλα εβαπορέ με αύξηση 90,7%.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.