Κορωνοϊός: Κυριάκο, άργησες…

Πρόωρες εκλογές: Το σχέδιο Μητσοτάκη για να γίνει ο απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού

Ο πρωθυπουργός ήταν σαφής, αλλά...

Το θέμα με τον κορωνοϊό το τελευταίο διάστημα έχει… ξεφύγει- κι αυτή είναι η αναντίρρητη αλήθεια. Πριν από λίγες ώρες, το απόγευμα της Τετάρτης, ο Covid-19 χαρακτηρίστηκε ως «πανδημία», δείχνοντας τις πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος.

Στη χώρα μας, η οποία βρίσκεται ανάμεσα σ’ αυτές που έχουν πληγεί, επικρατούσε μια αρκετά «ομιχλώδης» κατάσταση. Η κυβέρνηση αποφάσισε χθες να κλείσουν τα σχολεία για 14 ημέρες, ενώ όλα τα παιχνίδια διεξάγονται πλέον κεκλεισμένων των θυρών και απαγορεύεται στα στάδια να παρίστανται πάνω από 60 άτομα/ παιχνίδι.

Σήμερα, μάλιστα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προέβη και σε διάγγελμα, προκειμένου να ξεκαθαρίσει πλήρως το τοπίο αναφορικά με τον κορωνοϊό.

Μεταξύ άλλων ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας είπε πως «Η οικονομία θα δεχθεί πλήγμα. Πρέπει να περιοριστούν οι συνέπείες του. Από σήμερα ειδική άδεια σε εργαζόμενους γονείς. Σύντομα θα ανακοινωθούν και άλλα μέτρα στήριξης κλάδων που πλήττονται». 

Το σημαντικότερο, όμως, ήταν αυτό που ακολούθησε και έπαιρνε σαφή θέση αναφορικά με μία από τις πιο φλέγουσες «παραμέτρους» της ασθένειας: το τι θα συμβεί με την εκκλησία και το αν θα πηγαίνει ο κόσμος στους ναούς.

Ποια ήταν τα ακριβή του λόγια;

«Δεν θέλουμε να βλάψουμε τον εαυτό μας και αυτούς που αγαπάμε. Προσωπικά ένιωσα έντονη την ανάγκη να επικαλεστώ την πίστη μου. Ως πρωθυπουργός οφείλω να ακούσω τους ειδικούς επιστήμονες. Ό,τι ισχύει για τις δημόσιες συναθροίσεις ισχύει και για τις εκκλησίες». 

Ο Μητσοτάκης, εν προκειμένω, πήρε μια ολόσωστη απόφαση, προκειμένου να περιοριστούν τα κρούσματα και η εξάπλωση του ιού, που εσχάτως είναι ραγδαία.

Οι εκκλησίες, όπως ορθώς επεσήμανε, δε διαφέρουν από τα γήπεδα ή τα σχολεία για παράδειγμα (μιλάμε φυσικά για τον κόσμο που συγκεντρώνεται σε σχετικά μικρό χώρο, δεν εστιάζουμε στη θρησκευτικότητα του πράγματος) και το να προχωρήσει στο συγκεκριμένο μέτρο ήταν μια επιβεβλημένη κίνηση.

Υπάρχει, μονάχα, ένας αστερίσκος: πως η συγκεκριμένη απόφαση θα έπρεπε να έχει ληφθεί αρκετές μέρες πριν, για να μην αιωρούνται διάφορες θεωρίες επί του συγκεκριμένου ζητήματος και να εξαλειφθούν οι πιθανότητες μετάδοσης στους ιερούς χώρους (και οπουδήποτε αλλού, εξυπακούεται).

Ευχόμαστε, φυσικά, ο αστερίσκος- όπως και ο κορωνοϊός- να «εξαλειφθεί»…

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.