Αντίδραση-εξπρές: Έτσι «απαντάει» η Ελλάδα στον κορωνοϊό (pic)

Αντίδραση-εξπρές: Έτσι «απαντάει» η Ελλάδα στον κορωνοϊό (pic)

Έπρεπε να γίνει και... γίνεται.

Μπορεί η χώρα μας να άργησε, σχετικά, να «χτυπηθεί» από τον κορωνοϊό και το πρώτο κρούσμα να ανιχνεύτηκε πριν μόλις 10 ημέρες, ωστόσο έκτοτε παρατηρείται μια (λογική, είναι η αλήθεια) έξαρση.

Πιο συγκεκριμένα, μέχρι το βράδυ του Σαββάτου τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ήταν 66 στο σύνολο, με τις δυσοίωνες προβλέψεις να λένε πως μέχρι και το 10% του συνολικού πληθυσμού της Ελλάδος μπορεί να προσβληθεί από τον ιό.

Όπως καταλαβαίνει εύκολα κανείς, και με την ψυχραιμία πάντα σε πρώτο πλάνο μιας και ο πανικός είναι κακός σύμβουλος, πρέπει να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα για να περιοριστεί η εξάπλωσή του (κλειστά σχολεία και κινηματογράφοι, θέατρα, ορισμένες δημόσιες υπηρεσίες και ούτω καθεξής).

Ωστόσο, όπως αναφέρει το «Έθνος της Κυριακής» που κυκλοφορεί σήμερα στα περίπτερα, η κυβέρνηση αναμένεται να στήσει υπερνοσοκομείο για την καταπολέμηση του κορωνοϊού στην Πάτρα- της πόλης, δηλαδή, που έχει πληγεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη στα μέρη μας.

Το νοσοκομείο του Ρίου αναμένεται να μετατραπεί σε «στρατηγείο» κατά του ιού και θα ανοίξει με διαδικασίες-εξπρές χώρος για 10-11 κρεβάτια στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Ένα μέτρο απαραίτητο, πλέον, προκειμένου ν’ αποφευχθούν τα χειρότερα και ν’ απομακρυνθεί όσο το δυνατόν γίνεται περισσότερο ο φόβος της πανδημίας.

Αντίδραση-εξπρές: Έτσι «απαντάει» η Ελλάδα στον κορωνοϊό (pic)

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.