100 χρόνια μπροστά: Το ελληνικό κατάστημα που «καταπολέμησε» τον κορωνοϊό

Κορωνοϊός... τέλος!

Μοιάζει... παράλογο, όμως συνέβη.

Έκανε την ανεπιθύμητη εμφάνισή του περίπου τα Χριστούγεννα του 2019 στη μακρινή Κίνα, όμως μετά φρόντισε- με άκρως «επιθετικό» τρόπο- να απλώσει τα θανατηφόρα πλοκάμια του προς πάσα κατεύθυνση.

Η εξάπλωσή του ήταν ταχύτατη, καθώς ταξίδεψε από την Άπω Ανατολή στα 4 σημεία του ορίζοντα, με την Ευρώπη, φυσικά, να μη μένει απέξω. Εδώ και μερικές μέρες, μάλιστα, βρίσκεται και στην Ελλάδα, με τα κρούσματα να αυξάνονται ολοένα και περισσότερο.

Μιλάμε, όπως έχετε καταλάβει ήδη, για τον κορωνοϊό. Ο ιός αγγίζει την πανδημία, ευτυχώς με τα ποσοστά θνησιμότητας να είναι αρκετά χαμηλά. Σε αυτό βοηθάνε, πλέον, και τα προληπτικά μέτρα που παίρνει ο κόσμος, καθώς, ας το παραδεχτούμε, όλοι μας έχουμε γίνει πολύ πιο προσεκτικοί.

Παρά το γεγονός, ωστόσο, πως στα μέρη μας ο κορωνοϊός δε μετράει πάνω από μια βδομάδα, υπήρχε μια αλυσίδα καταστημάτων που είχε… προβλέψει εδώ και πολύ καιρό την άφιξή του στην Ελλάδα και είχε προχωρήσει και στα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

100 χρόνια μπροστά: Το ελληνικό κατάστημα που «καταπολέμησε» τον κορωνοϊό

Αναφερόμαστε στους φούρνους Βενέτη. Από τις αρχές του Γενάρη- και τα πρώτα, «συγκεχυμένα» είναι η αλήθεια, νέα που έρχονταν από την Ουχάν- στα καταστήματα των φούρνων γινόταν καθαριότητα με εξειδικευμένο απολυμαντικό επιφανειών, χρησιμοποιώντας την τεχνική της εκνέφωσης.

Η εκνέφωση είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος απολύμανσης των επιφανειών για τρόφιμα, καθώς δεν αφήνει κατάλοιπα και εφαρμόζεται μόνο από εξειδικευμένα συνεργεία.

Δε θ’ αποτελούσε υπερβολή, λοιπόν, να πει κανείς πως η συγκεκριμένη αλυσίδα… έβλεπε μπροστά και ορθώς είχε προχωρήσει σ’ αυτή την κίνηση, προκειμένου να «θωρακίσει» με τον καλύτερο τρόπο τα καταστήματά της.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.