Αδειάζει ο Έβρος: Γιατί η Τουρκία απομακρύνει ξαφνικά τους πρόσφυγες απ’ τα σύνορα

Ανταλλαγή χημικών στο Έβρο και... στη μέση οι πρόσφυγες! - ΒΙΝΤΕΟ

Το σχέδιο του Ερντογάν

Μια απρόσμενη κίνηση κάνει η Τουρκία, η οποία για ακόμα μια φορά αλλάζει τα δεδομένα επιβεβαιώνοντας τον ισχυρισμό ότι παραμένει ένας απρόβλεπτος παίκτης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες αδειάζει ο Έβρος από πρόσφυγες και μετανάστες καθώς οι τουρκικές αρχές φέρονται να έχουν ήδη ενημερώσει τους συγκεντρωμένους ότι το συνοριακό πέρασμα έχει κλείσει και πως η κυβέρνηση θα βάλει λεωφορεία για να τους μεταφέρει πίσω στην Κωνσταντινούπολη, από όπου και θα μπορούν να επιστρέψουν στις χώρες καταγωγής τους.

Τι συνέβη και πώς εξηγείται η ξαφνική μεταστροφή του Σουλτάνου την ώρα που κορύφωνε την πίεση και τον εκβιασμό προς την ελληνική πλευρά;

Οι πληροφορίες του Instanews κάνουν λόγο για κίνηση τακτικής από τον Ερντογάν. Βλέπει ότι η Ευρώπη και οι μεγάλοι παίκτες (Πούτιν, Τραμπ) δεν υιοθετούν τις μεθόδους του στον Έβρο και γι’ αυτό αναδιπλώνεται.

Έμπειροι αναλυτές λένε στο Instanews ότι πρόκειται για μια κίνηση του Σουλτάνου στη σκακιέρα των εντυπώσεων που θα έχει όμως προσωρινό χαρακτήρα.

Οι ίδιοι στοιχηματίζουν ότι ο Ερντογάν μόλις καταλαγιάσει η σκόνη θα κλιμακώσει ξανά την πίεση και τους εκβιασμούς προς την Ελλάδα και την Ευρώπη γενικότερα.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.