Κορωνοϊός: Αυτό που φοβόντουσαν όλοι «έρχεται» και στην Ελλάδα…

Αυτό που όλοι φοβόντουσαν: Πρώτος νεκρός στην Ευρώπη από τον Κορωνοϊό

Αναμενόμενο μεν, «απευκταίο σενάριο» δε...

Είναι ο ιός που έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό- στα όρια, αν θέλουμε να είμαστε ακριβείς, της… τρομοκρατίας- στην παγκόσμια σκηνή. Εδώ και 3 μήνες τα κρούσματα αυξάνονται ολοένα και περισσότερο, με τη μία χώρα μετά την άλλη να «κολλάει».

Ο λόγος, φυσικά, για τον κορωνοϊό που ξεκίνησε από την Κίνα και φλερτάρει εντόνως με την παγκόσμια πανδημία.

Εδώ και λίγες μέρες ο κορωνοϊός «χτύπησε» και την Ελλάδα, με τα κρούσματα να αυξάνονται μέρα με τη μέρα. Μέχρι και το βράδυ της Πέμπτης (5/3) τα καταγεγραμμένα ήταν 31, εκ των οποίων τα 21 «προήλθαν», ως γνωστόν, από το γκρουπ που ταξίδεψε στους Αγίους Τόπους.

Ωστόσο, το σχετικά χαμηλό αυτό νούμερο αναμένεται λίαν συντόμως να «εκτοξευτεί»- κι αυτός είναι το άσχημο μαντάτο που όλοι υποψιαζόμασταν, αλλά δε θέλαμε να παραδεχτούμε… φωναχτά.

Όπως είπε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, εκπρόσωπος του υπουργείου για το θέμα του κορωνοϊού, κ. Σωτήρης Τσιόδρας, ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων είναι πολύ μεγαλύτερος, μιας και η νόσος εκδηλώνεται και με ήπια συμπτώματα ή και χωρίς συμπτώματα, ενώ υπάρχουν κι αυτοί που νοσούν μεν, δεν πάνε να εξεταστούν δε.

Μάλιστα, ο κ. Τσιόδρας εκτιμά δε πως θα νοσήσει το περίπου το 10% του συνολικού πληθυσμού της χώρας φέτος, δεδομένου πως από την εποχική γρίπη «κολλάει» έως και το 15% του πληθυσμού της Ελλάδας.

Μένει να φανεί, φυσικά, αν θα… δικαιωθεί ή όχι.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.