Στον Έβρο ο «Αίαντας»: Το όπλο που επιστρατεύει η κυβέρνηση για τη μάχη στα σύνορα

Στον Έβρο ο «Αίαντας»: Το όπλο που επιστρατεύει η κυβέρνηση για τη μάχη στα σύνορα

Αγριεύουν τα πράγματα…

Η κατάσταση στον Έβρο γίνεται όλο και πιο δύσκολη και η κυβέρνηση επιλέγει την οδό της μετωπικής σύγκρουσης. Η ελληνική πλευρά θεωρεί ότι όσο παίζει το παιχνίδι του Ερντογάν, τόσο θα ξεφεύγει ο Σουλτάνος γι’ αυτό και είναι αποφασισμένη να απαντήσει με δυναμικό τρόπο στις κινήσεις του.

 

Μετά τα 5 μέτρα που ανακοινώθηκαν για την καλύτερη και πιο αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων η κυβέρνηση προχωρά σε μια ακόμα κίνηση ουσίας, αλλά και εντυπώσεων.

 

Πιο συγκεκριμένα στον Έβρο βρίσκεται ήδη ο «Αίαντας», το λευκό όχημα που η Ελλάδα έχει προμηθευτεί από το Ισραήλ και το οποίο ρίχνει νερό για να διαλύει συγκεντρώσεις.

 

Σε συνδρομή των επιχειρησιακών δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ και του Σώματος Στρατού Ξηράς ο «Αίαντας» έκανε ρίψεις νερού κρατώντας σε απόσταση τους πρόσφυγες και τους μετανάστες από τα σύνορα.

 

Μια κίνηση που σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως καθώς ο «Αίαντας» στράφηκε ενάντια σε εξαθλιωμένους ανθρώπους που ψάχνουν ένα καλύτερο αύριο για εκείνους και τα παιδιά τους. Σε ανθρώπους που εργαλειοποίησε ο Ερντογάν για να πετύχει τον στόχο του…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.