Airbnb στην Ελλάδα… τέλος!

Airbnb στην Ελλάδα... τέλος!

Και υπάρχει σοβαρός λόγος γι' αυτό.

«Προσγειώθηκε» στα μέρη μας περίπου σαν… κομήτης, αλλάζοντας ριζικά τον τομέα της κτηματαγοράς. Μέσα σε πάρα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα προκάλεσε φρενίτιδα στο κοινό, καθώς ήρθε ν’ ανατρέψει τα «παραδοσιακά» μοντέλα ενοικίασης.

Ο λόγος, φυσικά, για το Airbnb, το οποίο για μια τετραετία περίπου άνθισε στη χώρα μας. Ωστόσο, όπως σας είχαμε ενημερώσει και πριν από λίγες ημέρες, σιγά-σιγά η συγκεκριμένη μόδα αρχίζει να φθίνει, με τους ιδιοκτήτες να επιστρέφουν στον κλασικό τρόπο ενοικίασης.

Αυτή η μεταστροφή, που υποδηλώνει ότι στο εγγύς μέλλον έρχεται το τέλος της συγκεκριμένης πλατφόρμας στην Ελλάδα, «εξηγείται» και από το γεγονός πως οι ιδιοκτήτες Airbnb έχουν μέχρι τις 28 του Φλεβάρη για να δηλώσουν το ακίνητό τους στην ειδική εφαρμογή στο μητρώο ακινήτων τους, μέσω της πλατφόρμας της ΑΑΔΕ.

Μάλιστα, έχει καταστεί σαφές πως όσοι δεν τα δηλώσουν κινδυνεύουν με τσουχτερά πρόστιμα, που κυμαίνονται από 5000 έως 30.000 ευρώ! Το ακόμα… χειρότερο είναι πως σε περίπτωση που παρέλθει η καταληκτική ημερομηνία και ο Διαχειριστής Ακινήτου δεν προσδιορίσει το ποσοστό διανομής του εισοδήματος στο 100%, το υπολειπόμενο ποσοστό θα φορολογηθεί στο όνομά του.

Καταλαβαίνει εύκολα κανείς, λοιπόν, πως το Airbnb δε διάγει και τις καλύτερες μέρες στου στα μέρη μας και οσονούπω θα δεχτεί ένα πάρα πολύ ισχυρό πλήγμα…

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.