«Στην Ελλάδα ποτέ!»: Η μέρα που ο Ερντογάν «αρνήθηκε» τη χώρα μας

«Στην Ελλάδα ποτέ!»: Η μέρα που ο Ερντογάν «αρνήθηκε» τη χώρα μας

Η «πρόταση» ήταν σαφής, αλλά...

Οι μεταξύ μας σχέσεις δεν είναι και οι καλύτερες δυνατές. Η τουρκική προκλητικότητα, η ρητορική της επιθετικότητας και το ξεκάθαρο… γράψιμο των γειτόνων μας σε κάθε σύσταση των Μεγάλων Δυνάμεων για να πέσουν οι τόνοι έχουν φέρει Ελλάδα και Τουρκία στα όρια του θερμού επεισοδίου ουκ ολίγες φορές.

Ωστόσο- και παρά τη δεδομένη «κόντρα» μας- ο Ταγίπ Ερντογάν θα μπορούσε να έχει έρθει για να… μείνει στη χώρα μας, στη δυσκολότερη βραδιά της πολιτικής του καριέρας.

Σε τι αναφερόμαστε;

Μα, φυσικά, στη «διαβόητη» 15η Ιουλίου του 2016, τότε που υπήρξε (ανεπιτυχής, εν τέλει) απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία. Εκείνο το βράδυ ο «Σουλτάνος» κλονίστηκε όσο ποτέ από τότε που έγινε… Σουλτάνος στη γείτονα χώρα. Η κατάσταση ήταν πάρα πολύ δύσκολη για τον ίδιο καθώς υπήρχαν φόβοι για την ζωή του, με τους αντιπάλους του να τον ψάχνουν.

Τότε, όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο Ερντογάν, του είχε προταθεί να διαφύγει στην Ελλάδα προκειμένου να γλυτώσει, όμως εκείνος αρνήθηκε!

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το ρεπορτάζ του sigmalive.com η απάντηση του Τούρκου προέδρου ήταν: «Το βράδυ της 15ης Ιουλίου με συμβούλεψαν να πάω σε ένα (ελληνικό) νησί. Αλλά εγώ τους είπα “εγώ σε τούτα τα εδάφη γεννήθηκα, σε τούτα και θα πεθάνω”»– τοποθέτηση που προκάλεσε χειροκροτήματα από τους βουλευτές του κόμματός του.

Το περίεργο, βέβαια, στην όλη υπόθεση είναι το πώς ο «Σουλτάνος» δε θεώρησε ως τουρκικό το ελληνικό νησί που του πρότειναν να πάει ή, έστω, γκρίζα ζώνη…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.