Αντιδράσεις για τη δήλωση Τσιάρτα για Αντετοκούνμπο

Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο μίλησε ο Βασίλης Τσιάρτας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Ο Δρόμος προς το Euro 2020».
Αντιδράσεις για τη δήλωση Τσιάρτα για Αντετοκούνμπο

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο Γιάννης μια περίπτωση όπως αυτή του Ντανιέλ Μπατίστα. Είναι ένα παιδί, που οι γονείς του ήρθαν από τη Νιγηρία, αλλά εδώ έμαθε μπάσκετ, εδώ μεγάλωσε, εδώ έμαθε τη γλώσσα. Δεν ενόχλησε ποτέ, ούτε δημιούργησε κάποιο θέμα. Δηλαδή παιδιά σαν τον Γιάννη φυσικά και έχουν θέση στη χώρα μας. Τιμάει τη χώρα, την προβάλλει και αποτελεί παράδειγμα».

Νωρίτερα, ο Βασίλης Τσιάρτας είχε αναφερθεί και στον Ντανιέλ Μπατίστα τον πρώτο ξένο που αγωνίστηκε στην εθνική Ελλάδας.

«Ήταν κάτι φυσιολογικό. Ο Ντανιέλ ήταν ένας παίκτης που πραγματικά βοήθησε και έκανε τη διαφορά. Ταυτίστηκε με την Ελλάδα. Είναι διαφορετικά και το βλέπουμε και το βιώνουμε και σήμερα με τους διάφορους που έχουν έρθει από παντού, τους εισβολείς. Είναι διαφορετικά να έρθει κάποιος στη χώρα σου και να προσαρμοστεί στα εδώ δεδομένα και διαφορετικά να έρθει και να επιβάλει το τι ισχύει στη χώρα του. Ο Ντανιέλ όμως ήταν ένα παιδί που ενσωματώθηκε, που έμαθε τη γλώσσα και ποτέ δεν δημιούργησε πρόβλημα. Έναν τέτοιο άνθρωπο είναι πιο εύκολο να τον αποδεχτείς και να τον στηρίξεις», είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ