Φάκελος Ίμια: Ο στρατηγός Κωσταράκος απαντάει στον Πάνο Καμμένο για την πτώση του ελικοπτέρου

Φάκελος Ίμια: Ο στρατηγός Κωσταράκος απαντάει στον Πάνο Καμμένο για την πτώση του ελικοπτέρου

Σήκωσε το γάντι...

Ο Πάνος Καµµένος, µιλώντας στην εκποµπή «Ενώπιος ενωπίω» του ΑΝΤ1 µε τον Νίκο Χατζηνικολάου άνοιξε ξανά τον «φάκελο Ίμια», με την πολυσυζητημένη ατάκα: «Ως υπουργός Εθνικής Αµυνας έψαξα να βρω αν βλήθηκε το ελικόπτερο από πυρά τουρκικά. Η τότε ηγεσία είχε φροντίσει να εξαφανίσει τα στοιχεία. Είµαι πεπεισµένος ότι δέχθηκαν πυρά».

Μετά την δήλωση αυτή του Πάνου Καμμένου κορυφαία στελέχη των Ενόπλων ∆υνάµεων, που διετέλεσαν ακόµη και Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ, σήκωσαν το γάντι και μέσα από την Real News απάντησαν στον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας.

«Εάν πραγµατικά ενδιαφερόταν ο κ. Καµµένος, θα µπορούσε να είχε διατάξει την επανάληψη των ανακρίσεων και των ερευνών. Ακόµη και προσωπικές συνεντεύξεις µε τους τότε διοικητές των φρεγατών, ελικοπτέρων και ραντάρ. Βγήκε έξω, πέταξε µια κουβέντα, ας τη δικαιολογήσει, λοιπόν…», δήλωσε χαρακτηριστικά στη Realnews ο επίτιµος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος

 Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Καµµένου, ο κ. Κωσταράκος τόνισε πως «δεν υπέπεσε ποτέ στην αντίληψή µου ότι αποκρύφθηκαν στοιχεία. Γιατί να αποκρυφθούν, εξάλλου; ∆εν υπήρχε κανένας λόγος. Αν, όµως, ο κ. Καµµένος έχει στοιχεία ότι έχουν αποκρυφθεί, θα έπρεπε ως υπουργός να τα ελέγξει. Να τα ψάξει.

Οσοι µετείχαν των ανακρίσεων και των ερευνών δεν έχουν εξαφανισθεί. ∆εν µιλάµε για τους Βαλκανικούς Πολέµους. Ολοι εδώ είναι. Φώναξέ τους, λοιπόν, και ζήτησε εξηγήσεις και ευθύνες. Και είχε το περιθώριο να το πράξει αυτό όσο ήταν υπουργός».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.