Έγκλημα στην Κλεισούρα: Το σοβαρότερο περιστατικό δηλητηρίασης στην ιστορία της Ελλάδας

Έγκλημα στην Κλεισούρα: Το σοβαρότερο περιστατικό δηλητηρίασης στην ιστορία της Ελλάδας

Η οικολογική καταστροφή είναι τεράστια.

Δραματικό τέλος είχαν 9 γυπαετοί στην περιοχή του φαραγγιού της Κλεισούρας Αράκυνθου στο Μεσολόγγι, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Ορνοθολογικής Εταιρείας.

Όπως έγινε γνωστό, 11 μεγάλα όρνεα δηλητηριάστηκαν με ένα εξ΄αυτών να φέρει ετικέτα σήμανσης φτερών, ενώ είχε δακτυλιωθεί το 2015 στο Ισραήλ.  Πρώτη φορά εθεάθη στο Μεσολόγγι το 2018.

Δύο από τους γυπαετούς που δηλητηρίασαν οι ασυνείδητοι, περισυλλέχθηκαν εγκαίρως και αυτή τη στιγμή βρίσκονται στον Σύλλογο Προστασίας & Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ. Η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή ύστερα από όσα συνέβησαν.

Πρόκειται για εξαιρετικά ανησυχητικό περιστατικό, καθώς υπάρχει σημαντικός κίνδυνος εξαφάνισης του πληθυσμού των μεγάλων όρνεων στην Ελλάδα. Κι αυτό λόγω των παράνομων δηλητηριασμένων δολωμάτων που έχουν σχεδόν αφανίσει τον πληθυσμό τους!

«Είναι στο χέρι μας να διατηρήσουμε τη φύση και τη ζωή της υπαίθρου απαλλαγμένη από δηλητήρια», αναφέρει η ανακοίνωση καλώντας όποιον έχει την παραμικρή πληροφορία σχετικά με τους δράστες να επικοινωνήσει προκειμένου να τιμωρηθούν οι ένοχοι.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.