«Βρίσκομαι στην τουρκική ΑΟΖ»: Η προκλητική ατάκα των Τούρκων που δείχνει θερμό επεισόδιο

«Βρίσκομαι στην τουρκική ΑΟΖ»: Η προκλητική ατάκα των Τούρκων που δείχνει θερμό επεισόδιο

Το πράγμα σοβαρεύει...

Πλέον, δεν είναι εικασία. Δεν είναι ένας επερχόμενος φόβος, κάτι που μπορεί να συμβεί, μπορεί και όχι. Δεν παίζουμε με τις πιθανότητες, είναι πέρα για πέρα αλήθεια: το τουρκικό ερευνητικό Orus Reis βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής (31/1) εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, συνοδευόμενο από δύο βοηθητικά πλοία.

Πρόκειται ξεκάθαρα για παραβίαση του αισχίστου είδους, με τον Ερντογάν να υπερβαίνει τα εσκαμμένα για χιλιοστή φορά και να προκαλεί ευθέως την ελληνική πλευρά.

Ωστόσο, η παραβίαση δεν έμεινε εκεί, καθώς το πλήρωμα του τουρκικού πλοίου προέβη και σε περαιτέρω… ομορφιές.

Τι ακριβώς συνέβη;

Η ελληνική φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς» πλησίασε από πολύ νωρίς το Orus Reis, καλώντας δια του ασυρμάτου τον κυβερνήτη του και ρωτώντας, σε πρώτη φάση, αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Απάντηση δεν έλαβε.

Στη συνέχεια, τους ενημέρωσαν πως «Βρίσκεστε εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Δεν έχετε άδεια για έρευνες. Αποχωρήστε άμεσα!», με τον κυβερνήτη των Τούρκων ν’ απαντά πως «Βρίσκομαι εντός της τουρκικής ΑΟΖ!».

Το «Νικηφόρος Φωκάς» επανέλαβε το ίδιο μήνυμα, το οποίο έπαιζε ανά τριάντα λεπτά, χωρίς, ωστόσο, ν’ αποκριθεί το Orus Reis.

Όπως καταλαβαίνει εύκολα κανείς, λοιπόν, οι Τούρκοι φτάνουν την υπόθεση στα άκρα, έχοντας ως μοναδικό τους στόχο το λάθος της ελληνικής πλευράς, προκειμένου να προκληθεί θερμό επεισόδιο.

Το μεγάλο ερώτημα, φυσικά, είναι τι θα γίνει από δω και πέρα, μιας και ο Σουλτάνος εμφανώς δε βάζει μυαλό…

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.