«Κρητικά γεράκια»: Η Ελλάδα βρήκε τον τρόπο ν’ απαντήσει στην προκλητικότητα των Τούρκων…

«Κρητικά γεράκια»: Η Ελλάδα βρήκε τον τρόπο ν' απαντήσει στην προκλητικότητα των Τούρκων...

Και αυτή τη φορά δε θα είναι μόνη...

Η κατάσταση στη Μεσόγειο είναι, όπως γνωρίζουμε όλοι μας, πάρα πολύ κρίσιμη, παρά την απόφαση για κατάπαυση του πυρός και τήρηση του εμπάργκο των όπλων στη Λιβύη στη διάσκεψη του Βερολίνου.

Η Ελλάδα- η οποία, θυμίζουμε, υπέστη μεγάλη διπλωματική ήττα με τη μη παρουσία της στη γερμανική πρωτεύουσα- διατηρεί ένα πιο «ήπιο» προφίλ στην προσέγγιση των πραγμάτων, σε αντίθεση με την συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα.

Αυτό, ωστόσο, δε σημαίνει πως μένει άπραγη. Ήδη τα F-16 Block 52 plus (τα επονομαζόμενα και Κρητικά «γεράκια» της 115 Πτέρυγας Μάχης στη Σούδα) ζεσταίνουν τις μηχανές τους, καθώς πέραν της δεδομένης «δουλειάς» τους στην αναχαίτιση των τουρκικών αεροσκαφών, οσονούπω θα τα… πουν και με τα γαλλικά Rafale που θ’ απογειώνονται από το αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκολ».

Το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο εισέρχεται στη Μεσόγειο το προσεχές διάστημα και θ’ ακολουθείται από το την ελληνική φρεγάτα «Σπέτσαι». Η ναυτική αρμάδα θα φτάσει μέχρι και το Σουέζ, αλλά θα επιστρέφει στην περιοχή νότια της Κρήτης και της Λιβύης, ενώ θα φτάσει έως και την Κύπρο.

Καταλαβαίνει εύκολα κανείς πως η συγκεκριμένη παρέμβαση των Γάλλων με την αρωγή και της Ελλάδας έρχεται την καλύτερη δυνατή στιγμή, καθώς ο… Σουλτάνος έχει «ξεφύγει» και απειλεί ευθέως τα συμφέροντα των δύο χωρών σε ΑΟΖ που η Τουρκία δεν έχει καμία δουλειά.

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.