Η τεράστια περιουσία που άφησε ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

Ο Θεόδωρος Νιτσιάκος που έχασε τη ζωή του το Σάββατο μετά από το τραγικό δυστύχημα δίπλα στην γενέτειρα του, την Αετομηλίτσα Ιωαννίνων, αφήνει πίσω του τεράστια περιουσία την οποία δημιούργησε από το μηδέν.
Η τεράστια περιουσία που άφησε ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

Ο Θεόδωρος Νιτσιάκος γεννήθηκε στην Αετομηλίτσα Ιωαννίνων στις 25 Μαρτίου του 1944 και το 1972 ίδρυσε την εταιρεία και ξεκίνησε τη λειτουργία μονάδας αναπαραγωγής στο Μπιζάνι Ιωαννίνων.

Το 1980 εγκαινιάζει πτηνοσφαγείο στο Ροδοτόπι Ιωαννίνων, ενώ λίγα χρόνια αργότερα ανοίγει νέο σύγχρονο εργοστάσιο ζωοτροφών στην Πεδινή Ιωαννίνων, με δυναμικότητα 20 τόνων ανά ώρα.

Το 1993 ο Θεόδωρος Νιτσιάκος δίνει το «πράσινο φως» για την κατασκευή εργοστασίου περαιτέρω επεξεργασίας κρέατος στην Αμφιθέα Αρτας. Η εν λόγω μονάδα εντάχθηκε στη θυγατρική Foodmaster ΑΕΒΕ, η οποία μέχρι σήμερα ειδικεύεται στα προψημένα μπιφτέκια και τα σνίτσελ και σε πολλά ακόμη προϊόντα όπως οι κροκέτες και ο γύρος.

Η εταιρεία του Θεόδωρου Νιτσιάκου καταλάμβανε ολοένα και μεγαλύτερο κομμάτι της αγοράς, με συνέπεια να γίνουν επιπλέον κινήσεις όπως:

• 1995: μετατροπή της εταιρείας σε Α.Ε.
• 1995-2000: δημιουργία κέντρων διανομής στις μεγαλύτερες ελληνικές πόλεις
• 2001: εξαγορά από το συνεταιρισμό Βησαλτίας και εκσυγχρονισμός πτηνοσφαγείου στη Νιγρίτα Σερρών
• 2001: αγορά εγκαταστάσεων στη ΒΙ.ΠΕ Θεσσαλονίκης για αποθήκευση πρώτων υλών ζωοτροφών
• 2002: δημιουργία στα Δολιανά Ιωαννίνων φάρμας 2.100 στρεμμάτων για βιολογικές καλλιέργειες και εκτροφή ελευθέρας βοσκής
• 2003: λειτουργία 2ου εργοστασίου ζωοτροφών στην Άρτα

Τα τελευταία χρόνια ο Θεόδωρος Νιτσιάκος επέκτεινε τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες στον τουρισμό. Συγκεκριμένα, με «προμετωπίδα» τη Θ. Νιτσιάκος ΑΕ Ξενοδοχείακές επιχειρήσεις δημιούργησε τα ξενοδοχεία Hotel Du Lac Congress Center & Spa στα Γιάννενα (1999)και το Marilena Premium Hotel στο Πυργί της Κέρκυρας.

Παράλληλα το Marilena Premium Hotel στο Πυργί της Κέρκυρας διαθέτει 83 δωμάτια «μοιρασμέν» σε 7 κτίρια παραδοσιακής κερκυραϊκής αρχιτεκτονικής ανάμεσα σε ελαιόδενδρα και κήπους. Στο «τιμόνι» των ξενοδοχείων βρίσκεται η κόρη του Θεόδωρου Νιτσιάκου, Αγγελική, η οποία έχει σπουδάσει και ειδικευτεί στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

Οι δομές της Νιτσιάκος περιλαμβάνουν:

 Μονάδες επεξεργασίας κρέατος:
◦ Πτηνοσφαγείο – τυποποιητήριο κρέατος στη ΒΙ.ΠΕ Ιωαννίνων συνολικής επιφάνειας 11.000 τ.μ. και δυναμικότητας 8.000 κοτόπουλων ανά ώρα. Για την πρόψυξη χρησιμοποιείται η μέθοδος της αερόψυξης.
◦ Σφαγείο γαλοπούλας – κουνελιών πατρογονικών ορνίθων στη ΒΙ.ΠΕ Ιωαννινων.
◦ Πτηνοσφαγείο στη Νιγρίτα Σερρών δυναμικότητας 3.000 κοτόπουλων ανά ώρα.
◦ Τυποποιητήριο κρέατος στην Άρτα για παραγωγή προψημένων σκευασμάτων, αλλαντικών, προϊόντων για τη μαζική εστίαση επιφάνειας 3.800 τ.μ.
 • Μονάδες ζωοτροφών:
◦ Εργαστασιο παραγωγής φυραμάτων στην Πεδινή Ιωαννίνων δυναμικότητας 20 τόνων ανά ώρα.
◦ Εργαστασιο παραγωγής φυραμάτων στην Άρτα δυναμικότητας 20 τόνων ανά ώρα καθώς και αποθηκευτικοί χώροι για ΑΥ ζωοτροφών 7.000 τ.μ.
◦ Μονάδα συγκέντρωσης ΑΥ ζωοτροφών και ξήρανσης δημητριακών στη ΒΙ.ΠΕ Θεσσαλονίκης. Η μονάδα διαθέτει σιλό χωρητικότητας 20.000 τόνων, 6.500 τ.μ. οριζόντιες αποθήκες και 2 ξηραντήρια.
◦ Εργαστασιο παραγωγής φυραμάτων στην Ιωνία Θεσσαλονίκης δυναμικότητας 10 τόνων ανά ώρα.
    • Πρωτογενής παραγωγή:
◦ Εκκολαπτήριο νεοσσών κρεοπαραγωγής στη Ζωοδόχο Ιωαννίνων δυναμικότητας 34 εκ αυγών ετησίως.
◦ Ιδιόκτητο αναθρεπτήριο νεοσσών αναπαραγωγής στη Λιγοψά Ιωαννίνων.
◦ Ιδιόκτητες και συνεργαζόμενες μονάδες αναπαραγωγής συνολικής δυναμικότητας ορνίθων στην Ήπειρο.
◦ Ιδιόκτητες και συνεργαζόμενες μονάδες πάχυνσης σε Ήπειρο, Μακεδονία, Θράκη και Ανατολική Στερεά Ελλάδα.
◦ Μονάδα αναπαραγωγής και πάχυνσης κονίκλων στα Δολιανά Ιωαννίνων για 2.000 κονικλομητέρες.
◦ Φάρμα 2.100 στρεμμάτων στα Δολιανά Ιωαννίνων για ειδικές πτηνοτροφικές εκτροφές και βιολογικές καλλιέργειες.
    • Λοιπά:
◦ Εργοστάσιο παραγωγής ξηράς τροφής για ζώα συντροφιάς στην Πεδινή Ιωαννίνων δυναμικότητας 5 τόνων ανά ώρα.
◦ Αλευρόμυλος στην Ιωνία Θεσσαλονίκης δυναμικότητας 7 τόνων ανά ώρα.
  • Δίκτυο διανομής:
◦ Κέντρο διανομής στον Ασπρόπυργο Αττικής για προϊόντα κρέατος και ζωοτροφές συνολικής επιφάνειας 2.500 τ.μ.
◦ Κέντρο διανομής στη ΒΙ.ΠΕ Θεσσαλονίκης για προϊόντα κρέατος συνολικής επιφάνειας 1.500 τ.μ.
◦ Κέντρα διανομής σε Πάτρα, Κόρινθο, Τρίκαλα και Ηράκλειο Κρήτης καθώς και δίκτυο αντιπροσώπων που συνδυαστικά καλύπτουν όλη την επικράτεια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ