Έπρεπε να το περιμένει: Νέο «χαστούκι» στον Ερντογάν

Απειλεί ο Ερντογάν: «Ανοίγουμε τις πύλες αν...»

Το λες και λογικό...

Η κατάσταση, γνωστή εδώ και καιρό. Ειδικά τον τελευταίο ένα χρόνο, μοιάζει σαν κάποιος να έχει βάλει τα γεγονότα στο… repeat, με αποτέλεσμα να βλέπουμε ξανά και ξανά το ίδιο σκηνικό: ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανεβάζει σ’ επικίνδυνο βαθμό τους τόνους, προκαλεί τους πάντες στη Μεσόγειο, στρέφεται επανειλημμένως κατά της Ελλάδας, συνάπτει κατακριτέες- στην καλύτερη των περιπτώσεων- συμφωνίες και, εν γένει, κάνει του κεφαλιού του.

Μάλιστα, στο «διαβόητο» πια θέμα της Λιβύης έχει τραβήξει το σχοινί περισσότερο απ’ όσο θα έπρεπε, με αποτέλεσμα οι φωνές εναντίον του να πληθαίνουν ολοένα και περισσότερο. Ήδη το πρώτο μήνυμα το πήρε μετά την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και τώρα αρχίζει να βάλλεται και από το εσωτερικό της χώρας του.

Πιο συγκεκριμένα, σε δημοσκόπηση της γνωστής εφημερίδας Cumhuriyet, η συντριπτική πλειονότητα εκφράζει την αντίθεσή της στις τακτικές του «Σουλτάνου», καθώς σχεδόν το 60% των ερωτηθέντων τάχθηκε κατά της αποστολής στρατού στη Λιβύη!

Σύμφωνα με την έρευνα, το 58% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να σταλεί στρατός στη Λιβύη, σε αντίθεση με το 34%, ενώ ένα ποσοστό 8% απάντησε ότι δεν γνωρίζει.

Η μεγάλη πλειοψηφία (67%) όσων αντιτίθενται στην αποστολή στρατού στη βορειοαφρικανική χώρα ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 45-54 ετών, ενώ οι περισσότεροι απ’ αυτούς που την υποστηρίζουν είναι νέοι ηλικίας 18-24 ετών.

Άραγε… διαβάζει τούρκικες εφημερίδες ο Ερντογάν ή όχι;

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.