Περνάει στην αντεπίθεση: Το «κρυφό» χαρτί του Αλέξη για να πλήξει την ΝΔ

Περνάει στην αντεπίθεση: Το «κρυφό» χαρτί του Αλέξη για να πλήξει την ΝΔ

Ώρα για ανασύνταξη...

Το 2019, μετά από πολύ καιρό, δεν ήταν η χρονιά του. Ηττήθηκε κατά κράτος σε τρεις διαφορετικές εκλογικές αναμετρήσεις (Εθνικές, Ευρωεκλογές, δημοτικές), είδε τα ποσοστά του κόμματός του για πρώτη φορά να συρρικνώνονται σε τέτοιο βαθμό- έστω κι αν η «λογική» φθορά της εξουσίας έπαιξε τον ρόλο της- και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τον αντικαθιστά στον πρωθυπουργικό θώκο, πετυχαίνοντας μια αδιαμφισβήτητη τριπλή νίκη για τη Νέα Δημοκρατία.

Ο Αλέξης Τσίπρας- και, κατ’ επέκταση, και ολόκληρος ο ΣΥΡΙΖΑ- έχασε σημαντικό έδαφος στο πολιτικό σκηνικό, και αυτό είναι κάτι που το γνωρίζει και ο ίδιος.

Γι’ αυτό, μετά από μια μάλλον «χλιαρή» πρώτη περίοδο αντιπολίτευσης, ετοιμάζεται να περάσει στην αντεπίθεση από τις αρχές του 2020, με μοναδικό του στόχο να πλήξει την ΝΔ και να μπει το κόμμα του ξανά σε… κυβερνητική τροχιά.

Πώς θα το καταφέρει αυτό;

Αρχικά, πατώντας στο φλέγον θέμα του Προέδρου. Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί- κι εν πολλοίς δικαίως- πως ο Προκόπης Παυλόπουλος έκανε πολύ καλή δουλειά και γι’ αυτό τάσσεται υπέρ της επανεκλογής του.

Κάτι τέτοιο, φαίνεται πως βρίσκει αντίθετο τον Κυριάκο, ο οποίος δείχνει να στρέφεται σε άλλες λύσεις. Η σύγκρουση αναμένεται να είναι πολύ έντονη στο συγκεκριμένο ζήτημα, με τον Τσίπρα να επιθυμεί ν’ ανέβουν οι τόνοι προς όφελός του.

Ο δεύτερος τομέας στον οποίον θα επικεντρωθεί είναι σαφέστατα τα οικονομικά. Στην Κουμουνδούρου θεωρούν δεδομένο πως η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να τηρήσει όσα έταξε προεκλογικά (ιδίως στη μεσαία τάξη), με αποτέλεσμα να φανεί ασυνεπής με τις δεσμεύσεις της. Ο Αλέξης θα φροντίσει, με άκρως «επιθετική» πολιτική, να καταστεί σαφές αυτό, κερδίζοντας πόντους σ’ έναν τομέα που πλήγωσε ανεπανόρθωτα το κόμμα του στο πρόσφατο παρελθόν.

Τέλος, πολύ ψηλά στην ατζέντα του πρώην πρωθυπουργού βρίσκονται και τα θέματα ασφαλείας- εκεί, δηλαδή, που η ΝΔ χάνει συνεχώς το έρεισμά της στο προοδευτικό κοινό. Πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ είναι να δείξει πως απέχει πόρρω από τις… περίεργες τακτικές επιβολής του νόμου που ακολουθούν στην κυβέρνηση.

Φυσικά, στο βάθος του μυαλού του Τσίπρα είναι το συνέδριο του κόμματος που θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο. Εκεί που στόχος του είναι να διευρύνει τη βάση του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας μεγάλο όνομα στον κεντρώο χώρο.

Αν καταφέρει να κερδίσει και αυτό το στοίχημα, βάζοντας «φρένο» στις (πολύ) αριστερές φωνές εντός των τειχών, τότε θα έχει κάνει ένα πάρα πολύ σημαντικό βήμα προς το ποθητό αποτέλεσμα…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.