Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκάλυψε ποιος δεν θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας

ΔΕΘ: Γιατί άλλαξε τελευταία στιγμή η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη

Αναμενόμενο…

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε από το…βουνό όπου σύμφωνα με όσα είχε πει στην κ. Φώφη Γεννηματά θα αποφάσιζε ποιος θα είναι ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, άσπρος καπνός όμως δεν φάνηκε ακόμα.

Ο πρωθυπουργός σύμφωνα με όσα μαθαίνει το instanews έχει βρει τον εκλεκτό του, αλλά δεν βιάζεται να ανακοινώσει το όνομά του. Αυτό θα γίνει μέσα στον Φλεβάρη.

Εκείνο που λίγοι κατάλαβαν είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκαψε την υποψηφιότητα Παυλόπουλου. Μια αποστροφή του λόγου του στη συνέντευξη του στο «Βήμα» ήταν αρκετή για να καταλάβουν οι…μυημένοι ότι ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος βγαίνει από το κάδρο των υποψηφιοτήτων:

«Οι αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι αυστηρά καθορισμένες από το Σύνταγμα. Πρέπει να συμβολίζει την ενότητα του έθνους. Κατά συνέπεια, θα ήταν σημαντικό να μην εκλεγεί μόνο από την παράταξη που θα τον προτείνει και έχει την πλειοψηφία στη Βουλή σήμερα.

Αρα, είναι σημαντικό το πρόσωπο που θα προταθεί να μπορεί να συγκεράσει πολιτικές δυνάμεις εντός του Κοινοβουλίου. Αναγνωρίζω ότι η ευθύνη της επιλογής είναι δική μου. Είναι μια βαθιά προσωπική απόφαση. Θα προτείνω το πρόσωπο που θεωρώ πλέον κατάλληλο, πιστεύοντας ότι η εισήγησή μου θα είναι τέτοια που θα πρέπει τα άλλα κόμματα να κληθούν να αιτιολογήσουν γιατί δεν θα την ψηφίσουν».

Αυτή η τελευταία φράση του πρωθυπουργού τελειώνει τα σενάρια περί επανεκλογής Παυλόπουλου και φέρνει ξανά στο προσκήνιο τα ονόματα των νέων υποψηφίων. Με πρώτο εκείνο του Παναγιώτη Πικραμμένου…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.